Столична поліція буде першою оснащена цифровою системою радіозв’язку, аналогічною до японської (ФОТО)

clock
09.03.2017 13:24

Про це йшлося під час зустрічі голови Національної поліції України Сергія Князєва та заступника голови НПУ Костянтина Бушуєва з радником-посланником Посольства Японії в Україні Мічіо Харада, яка відбулася сьогодні, 9 березня. Сторони обговорили подальшу взаємодію в межах реформи української поліції.

Сергій Князєв зазначив, що система захисту громадян на вулицях має змінитись. Присутність поліцейського на вулиці повинна бути ефективнішою, щоб українці почувалися у безпеці, як у своїх оселях, так і за їх стінами.

«Ми налаштовані будувати модель безпеки людей на вулицях за зразком японської системи», – зазначив глава Нацполіції.

Зокрема, йшлося про запровадження в уже реформованих підрозділах поліції цифрової системи радіозв’язку. Перше місто, де буде впроваджена така система, – Київ.

Цифрова система радіозв’язку дозволить забезпечити підрозділи поліції надійним та захищеним від прослуховування радіозв’язком з сучасними сервісами та можливостями.

Зі свого боку радник-посланник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада підтримав впровадження японської моделі превентивної діяльності поліції в Україні й запевнив, що Японія допомагатиме у цих процесах.

«Японія дуже активно підтримує реформу української поліції й готова продовжувати співпрацю», – підкреслив Мічіо Харада.

Голова Національної поліції України подякував японській стороні за надану допомогу, а також за готовність і надалі підтримувати українських правоохоронців.

Нагадаємо, у 2017 році Японія передала поліції України понад 9,5 тисяч комплектів зимового однострою.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали