«Стара міліцейська система оголосила війну реформам МВС», – Зорян Шкіряк

clock
20.04.2016 19:00

Про це в ефірі "5 каналу" в ході телемарафону "Україна понад усе" заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. 
За його словами, насьогодні надзвичайно важливе значення матимуть зміни в законодавстві, які б унеможливили процеси повернення корумпованих екс-міліціонерів в органи внутрішніх справ
"Сьогодні потрібно розуміти найголовніше – стара система гнила, продажна, корумпована, сьогодні оголосила війну всьому тому новому і всім тим реформам, якщо говорити про реформу Національної поліції та реформу МВС, які сьогодні відбуваються в Україні і які сьогодні тотально підтримує усе українське суспільство ... Ми повинні розуміти, що сьогодні саме суди є оплотом того реваншизму, про який ми неодноразово заявляли", – зазначив він.
На запитання, що робитиме керівництво МВС, якщо Окружний адміністративний суд винесе рішення на користь профспілки старої міліції і всіх переатестованих міліціонерів повернуть на свої посади, Шкіряк сказав, що на жаль, доведеться виконувати рішення суду. 
"Як ви розумієте, рішення суду, на жаль, і цього суду є обов'язковим до виконання. Наскільки я розумію, ви вже згадували випадки поновлення тих, хто не пройшов атестацію колишніх міліціонерів, то рішення суду безумовно треба буде виконувати. Але, я думаю, що Міністерство внутрішніх справ і в цих умовах буде знаходити механізми для того, щоб реформа тривала і переатестація продовжувалась", – відповів радник голови МВС.
Він наголосив: "Я думаю, що сьогодні надзвичайно велику роль і важливе значення матимуть і зміни в законодавстві, і тут потрібна буде підтримка народних депутатів, які б унеможливили отакі процеси, які дають можливість корумпованим колишнім міліціянтам повертатися в органи внутрішніх справ".

 

 

 

Схожі матеріали