Ситуація, спричинена негодою, контрольована (ВІДЕО)

clock
14.11.2016 12:01

Про це на селекторній нараді за участю керівників усіх відомств, діяльність яких координує міністр внутрішніх справ України, та їхні регіональних підрозділів повідомив голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Складні погодні умови протягом 12-14 листопада зафіксовані у 15 областях України: Волинській, Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Закарпатській, Київській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській, Черкаській та Хмельницькій. У ці дні основні зусилля центральних і місцевих органів виконавчої влади були зосереджені на забезпеченні руху транспорту на автошляхах.

«Завдяки своєчасному введенню обмеження руху, у нас не було особливих проблем на автодорогах. Зафіксовано дев’ять незначних тимчасових заторів, в яких опинилося близько 600 авто, але вони відносно оперативно були ліквідовані», – наголосив Микола Чечоткін.

За словами голови ДСНС, протягом минулої доби рятувальники вивільнили зі снігових заметів 1360 автівок, з них – 27 карет швидкої допомоги. Надавалася допомога дорожнім службам на найскладніших ділянках автодоріг Хмельницької, Львівської області, а також допомога у доставці бригад обленерго у важкодоступні місця.

Всього до ліквідації наслідків негоди та відновлення нормальних умов життєдіяльності населення залучено 4860 осіб і понад 2200 одиниць техніки, від ДСНС – 1600 осіб і 470 одиниць техніки.

Значні зусилля були також зосереджені на відновленні електропостачання. Однак через негоду без електропостачання наразі перебувають 988 населених пунктів. Бригади обленерго продовжують працювати.

«Наразі ситуація повністю контрольована. Рух на автошляхах загального користування забезпечено, повітряний, морський, залізничний транспорт працюють в штатному режимі», – підсумував Микола Чечоткін.

Відповідно до інформації Укргідрометцентру, в другій половині 14 листопада циклон повністю вийде за межі України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали