Сервісні центри МВС продовжують співпрацю з EUAM Ukraine (ФОТО)

clock
13.03.2017 13:45

Активна взаємодія Головного сервісного центру МВС з Консультативною місією Європейського Союзу (EUAM Ukraine) триватиме. Представники місії у межах реалізації програми «Покращення адміністративних послуг МВС України» й надалі допомагатимуть у реформуванні системи надання державних адміністративних послуг МВС.

Основні пріоритети подальшої співпраці були узгоджені та підтверджені під час зустрічі керівника Головного сервісного центру МВС Владислава Криклія зі старшим радником EUAM Ukraine з питань державного управління Сів-Катріне Лейртрьо.

«Для нас важлива підтримка Консультативної місії Європейського Союзу: стратегічні консультації, практична підтримки реформи відповідно до стандартів ЄС і міжнародних принципів належного врядування та дотримання прав людини. За підтримки EUAM ми вже провели Програму стажування у 14 областях України, найближчим часом навчання відбудуться по всій країні. Конкурс на стажування в деяких областях країни сягав до 60 осіб на місце, в середньому у 2016 році були працевлаштовані 55 % стажерів», – відзначив під час зустрічі керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Близько 50 % поданих на стажування анкет подали особи, що мають постійне місце роботи, більше 60 % кандидатів мають досвід роботи у сфері надання послуг. Понад 80% – це молоді люди віком від 21 до 35 років. Важливо, що більше 90 % кандидатів на місця стажерів у сервісних центрах МВС ніколи раніше не працювали в системі МВС.

Минулого року представники EUAM Ukraine вже підготували понад півсотні викладачів, що наразі навчають ефективній комунікації та професійній етиці стажерів сервісних центрів МВС.

«Нашою метою є успіх реформи з надання адміністративних послуг МВС. Перезавантаження системи з використанням нових клієнтоорієнтованих підходів у роботі, новий персонал, що пройшов відбір і підготовку – це значний крок вперед. Ми раді бути частиною цього сталого процесу і сподіваємося на розширення нашої співпраці», – наголосила Сів-Катріне Лейртрьо.

Пріоритетом реформи є якісне надання адміністративних послуг та клієнтоорієнтований персонал. У зв’язку із цим, відбувається поступове оновлення кадрового складу. Програма стажування дає можливість знайти та підготувати до роботи активних мотивованих працівників, які мають бажання обслуговувати громадян і гостре розуміння потреби у зміні рівня якості надання державних послуг.

Окрім підготовки клієнтоорінтованого персоналу сервісних центрів МВС, місія EUAM Ukraine допоможе також розробити систему контролю якості для сервісних центрів МВС, включаючи стратегію управління персоналом, підвищення менеджерської кваліфікації керівного складу регіональних сервісних центрів.

Прес-служба Головного сервісного центру МВС України

Схожі матеріали