Сергій Яровий: Протидія торгівлі людьми має стати одним із пріоритетів роботи Нацполіції у цьому році (ФОТО)

clock
22.03.2017 11:02

У щорічній доповіді про торгівлю людьми Державного Департаменту Сполучених Штатів Америки Україну віднесено до другої групи (контрольний список) країн, що не повністю відповідають мінімальним стандартам щодо ліквідації торгівлі людьми. Про це перший заступник міністра внутрішніх справ України повідомив сьогодні, 22 березня.

За словами Сергія Ярового, попередньо вжиті заходи покращення взаємодії, зокрема з суспільством, позитивно вплинули на результати роботи підрозділів Національної поліції.

Своєю чергою, заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграцій Анастасія Дєєва відзначила, що протидія торгівлі людьми є одним з пріоритетів політики стратегічного партнера України – США. Відтак Вашингтон докладає всіх зусиль, щоб привернути належну увагу до проблеми торгівлі людьми.

«Варто відзначити, що Міністерство внутрішніх справ має повне взаєморозуміння з представниками Вашингтону. Ми провели низку консультацій щодо підготовки звіту за попередній рік, підготували зведену доповідь і продовжуємо підтримувати постійний зв’язок з метою донесення очевидного прогресу в цьому напрямку, – зазначила Анастасія Дєєва. – Вже у червні 2017 року ми отримаємо перші сигнали з США щодо оцінки наших зусиль. Фінальну оцінку матимемо в серпні. Тому, наголошую, нам потрібно продовжувати докладати максимум зусиль, щоб показати суттєвий результат».

За даними, які оприлюднив начальник департаменту протидії злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми, Артем Крищенко, цього року підрозділом виявлені 62 кримінальні правопорушення, передбачені ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування за 30 з цих кримінальних проваджень 21 особі оголошено про підозру.

«Наразі досудове розслідування вже закінчено за 14 кримінальним провадженням, які з обвинувальним актом скеровані до суду», – повідомив Артем Крищенко, додавши, що у цьому році поліція установила та надала допомогу 46 потерпілим від торгівлі людьми: 32 жінкам та 13 чоловікам, а також одній неповнолітній особі.

Нагадаємо, що у грудні 2016 року МВС презентувало нові методи протидії торгівлі людьми. Процес відбуватиметься за підтримки міжнародних партнерів. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали