Рятувальники вживають заходів щодо попередження підтоплень (ФОТО)

clock
23.02.2017 10:19

В період відлиги зростає небезпека підняття рівня грунтових вод на багатьох річках України. Як наслідок, у цей період жителі багатьох регіонів страждають через підтоплення присадибних ділянок, підвальних приміщень і, нерідко цілих сіл.

З метою попередження виникнення можливих надзвичайних подій пов'язаних з підтопленнями, рятувальники разом з місцевими органами управління проводять штабні тренування стосовно виконання завдань під час повені. Крім того, фахівці ДСНС перевіряють готовність особового складу, плавзасобів та спеціальної техніки, що залучається до боротьби з негодою.

22 лютого на Кіровоградщині відбулося штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту області стосовно виконання завдань під час пропуску льодоходу, повені та паводків. Було уточнено Плани реагування при виникненні загрози та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, визначено заходи, спрямовані на захист населення та зменшення рівня можливих втрат, а також визначено кількість необхідних сил та засобів для виконання завдань на випадок надзвичайних ситуацій пов'язаних з підтопленнями.

Того ж дня хмельницькі рятувальники спільно зі службами взаємодії Славутського району провели тактико-спеціальне навчання із ліквідацією надзвичайної ситуації на річці Утці, де за легендою, стався потужний і руйнівний льодохід, а домогосподарствам загрожувало підтоплення.

Подібні заходи проводитимуться і надалі, з метою перевірки рівня готовності підрозділів ДСНС до дій у разі попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій в умовах пропуску льодоходу, повені й паводку на території країни.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали