Рятувальники, нацгвардійці та прикордонники пройдуть тренінги з протидії біологічній зброї (ФОТО)

clock
29.08.2016 13:07

29 серпня на базі Інституту державного управління у сфері цивільного захисту ДСНС України розпочався тренувальний курс з обізнаності щодо біологічної зброї. Його проводитимуть фахівці Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США та Державного університету Луїзіани.

Навчання триватиме в Києві протягом п’яти днів та продовжиться у Харкові на базі Академії Національної гвардії України. Враховуючи збройну агресію північного сусіда, тренінг допоможе силовикам та рятувальникам зберегти найцінніше — здоров’я і життя наших громадян.

Сьогодні загарбники використовують територію України в якості випробувального майданчику для новітніх видів озброєння, значно зросли терористичні ризики та вірогідність диверсійних актів не лише у прифронтовій зоні, а й у мирних містах. Саме тому біологічний захист є важливою складовою національної безпеки країни.

Окрім індивідуального професіоналізму фахівців, навчальний курс також дозволить відпрацювати і командну співпрацю на рівні відомств.

«Інтеграція України в заходи, присвячені боротьбі з такого роду тероризмом – це гарантія захисту європейського суспільства», – зазначив начальник військово-політичного відділу Посольства США в Україні Дуглас Хойт.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали