Рятувальники допомагають водіям, які через погіршення погодних умов опинилися на складних ділянках доріг

clock
13.01.2021 11:34

Зимовий період для водіїв транспортних засобів не надто приємний, а головне — не дуже безпечний. Ожеледиця, снігові намети, завірюха — погодні явища, що становлять пряму загрозу для учасників дорожнього руху, зокрема автовласників, оскільки здатні спричинити низку проблем у дорозі.

ДСНС постійно попереджає водіїв про погіршення погодних умов та можливі ускладнення руху на автошляхах України. Але неприємності на дорозі можуть трапитися з кожним, навіть якщо автомобіль підготовлений до зими, а водій — досвідчений кермувальник.

Вже сьогодні, 13 січня, до рятувальників за допомогою зверталися водії у різних регіонах України.

Так, на Херсонщині у Нововоронцовському районі рятувальники вилучили із заметів 18 крупногабаритних автомобілів, які через ускладнення погодних умов сильним вітром та снігопадом на трасі Т0403, що проходить через смт Нововоронцовка, не змогли подолати затяжний слизький підйом на відрізку дороги. Надзвичайники вилучили із заметів всі автомобілі й вони продовжили свій шлях.

Водночас, в Миколаївській області бійці ДСНС на двох спеціальних автомобілях підвищеної прохідності аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області здійснювали моніторинг автошляхів у київському та одеському напрямках (Новоодеський, Вознесенський, Первомайський райони та м. Южноукраїнськ). Загалом, співробітники ДСНС тричі надавали допомогу водіям вантажних транспортних засобів у відбуксируванні з підйомів. Зокрема, ускладнення зафіксовані на дорозі в районі села Мигія Первомайського району.

А на Харківщині рятувальники допомогли витягти автомобіль швидкої з кювету, куди він втрапив через сильний снігопад. Машина застрягла і не могла зрушити з місця. На місце події прибув підрозділ ДСНС з м. Балаклія. За допомогою тросу бійці ДСНС відбуксирували рятувальним авто швидку на рівну ділянку дороги. Далі автомобіль швидкої продовжив рух самостійно, але фахівці Служби порятунку супроводжували його, щоб медики дісталась до місця йхнього виклику без перешкод.

Шановні громадяни! Вирушаючи взимку в дорогу, зважайте на попередження рятувальників. За несприятливої погоди, якщо вашу поїздку можна відкласти або змінити маршрут на більш безпечний, — зробіть це, щоб попередити виникнення надзвичайних подій на дорогах.

Фахівці Служби порятунку нагадують:

автомобільна гума має бути змінена на зимову, а також важливо вчасно провести технічне обслуговування транспортного засобу;

перед виїздом добре прогрівайте автомобіль, ретельно очищуйте скло і фари від снігу та криги для гарної видимості за кермом;

не відволікайтеся від дороги та користуйтеся пасками безпеки;

дотримуйтеся безпечної дистанції;

рухайтеся лише з увімкненими габаритними вогнями і ближнім світлом фар;

витримуйте безпечний швидкісний режим;

чітко дотримуйтеся вимог Правил дорожнього руху та дорожніх знаків;

користуйтеся підручними засобами, якщо автомобіль застряг;

Схожі матеріали