Рятувальники України та Польщі посилюють співпрацю у сфері рятування та захисту населення (ФОТО, ВІДЕО)

clock
21.09.2016 14:34

ІV засідання українсько-польської Комісії з питань рятування та захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій відбулося сьогодні, 21 вересня, у Рівному. Українську делегацію очолив перший заступник Голови ДСНС Олег Мельчуцький, а польську – заступник Головного коменданта Державної пожежної служби Республіки Польща Густав Міколайчик.

Під час роботи Комісія проаналізувала результати співпраці у 2016 році та виконання Плану діяльності українсько-польської Комісії з питань рятування та захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій на 2015-2016 роки. Крім того була обговорена подальша співпраця в межах реалізації Плану на 2017-2018 роки.

«Одним із ключових напрямів двостороннього співробітництва є кваліфікована підготовка особового складу. Зокрема, 268 співробітників ДСНС України пройшли стажування для відпрацювання навичок та знань у сфері екстреної, домедичної допомоги, що безумовно є важливим аспектом повсякденної роботи рятувальників. Така співпраця є дієвим механізмом та спрямована на розвиток багатостороннього співробітництва», – зазначив перший заступник Голови ДСНС Олег Мельчуцький.

Польські колеги поділилися досвідом реформування органів місцевого самоврядування, зокрема й Державної пожежної служби Республіки Польща та розподілу повноважень в сфері пожежогасіння, рятування та захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій.

Українські та польські рятувальники обговорили також перспективи співпраці в межах програм європейського інструменту сусідства та партнерства і проектів «Польської допомоги».

За матеріалами прес-служби ДСНС України

 

Схожі матеріали