Розпочалася акція «Оберіг–2016»

clock
18.04.2016 07:45

На території Донецької та Луганської областей існує велика ймовірність контакту цивільного населення, зокрема дітей, із вибухонебезпечними предметами, які можуть спричинити їхнє поранення або загибель.

З початком весняно-польових сільськогосподарських робіт та періоду літніх канікул у навчальних закладах, особливо зростає загроза виявлення в ґрунті, у схованках, лісопаркових смугах та інших місцях, протипіхотних і протитанкових мін, ручних гранат, набоїв, нерозірваних боєприпасів, що залишилися після обстрілів: мінометних мін, снарядів, вибухівки.

Тому виникає нагальна необхідність роз’яснювати місцевим жителям (дорослим та дітям) особливості поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.

У зв’язку з цим, з метою мінімізації вказаних загроз, МВС України ініціювало проведення у квітні – травні 2016 року у населених пунктах, розташованих вздовж лінії розмежування у Донецькій та Луганській області, інформаційну акцію «Оберіг–2016».

Протягом цього часу у населених пунктах, розташованих уздовж лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях відбуватимуться презентації відповідної тематики для місцевого населення, педагогів та учнів місцевих шкіл. На вулицях населених пунктів у зоні проведення АТО будуть розміщені інформаційні плакати з правилами поводження з вибухонебезпечними предметами.

Вказані заходи мають підвищити рівень інформованості населення, дозволять знизити загрози для цивільних жителів, пов’язані із наявністю вибухонебезпечних предметів, що залишилися після бойових дій у зоні АТО.

Акцію проводить Національна гвардія України спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій, Державною прикордонною службою та Національною поліцією.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали