Результати роботи внутрішнього аудиту Міністерства внутрішніх справ України за січень-вересень 2016 року

clock
15.11.2016 07:00

Департамент внутрішнього аудиту Міністерства внутрішніх справ України продовжує системну роботу з виявлення та запобігання фінансових порушень у підконтрольних установах.

Так, за дев’ять місяців поточного року проведено 58 контрольних заходів, якими охоплювався період з 2011 по 2015 роки та завершений період 2016 року.

Під час зазначених заходів аудитори Міністерства виявили фінансові порушення на загальну суму понад 142 мільйони гривень, зокрема порушення, що призвели до втрат та збитків на суму 35 мільйонів гривень.

Зокрема, встановлюються численні порушення при перевірках органів внутрішніх справ, що підлягають ліквідації (області, райони, міські управління та відділи, підрозділи ДАІ).

Завдяки вжитим заходам, загальна сума усунутих та відшкодованих порушень склала понад 54 мільйони гривень.

Водночас, робота системи внутрішнього аудиту МВС спрямована не лише на виявлення порушень, а й на упередження потенційних подій, які негативно впливають на досягнення цілей. Здійснюється моніторинг закупівель підрозділів, установ та організацій апарату Міністерства, навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, підприємств, науково-дослідних установ, центрів, інших формувань, що належать до сфери управління Міністерства, що дає змогу забезпечити їх прозорість та заощадити значні державні кошти.

Департамент внутрішнього аудиту МВС України

Схожі матеріали