Результати роботи патрулів Нацгвардії за тиждень в цифрах

clock
04.01.2021 12:08

У період з 28 грудня по 3 січня поточного року особовий склад Національної гвардії України залучався до патрулювання у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також у 18 містах обласного та районного підпорядкування, 1 населеному пункті сільської місцевості.

Також особовий склад залучався до патрулювання на території 4 об’єктів дорожньої інфраструктури, із них: 3 залізничні вокзали в Києві, Харкові, Дніпрі, автовокзалі у Маріуполі та на 5-ти станціях Київського метрополітену.

Гвардійці продовжують брати активну участь у заходах щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України, здійснюючи охорону територій 15 об’єктів госпіталізації осіб, хворих на COVID-19, обсервації (ізоляції) на території 7 населених пунктів держави.

Військовослужбовці Нацгвардії забезпечили правопорядок на 50 масових заходах та брали участь у проведенні заходів із пошуку безвісти зниклих громадян на території Дніпропетровської та Івано-Франківської областей.

Сили і засоби Національної гвардії залучались до недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської, Волинської та Житомирської областей.

Національна гвардія продовжує забезпечувати громадський порядок в районі операції Об’єднаних сил в містах Маріуполь, Слов’янськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень гвардійці передали працівникам Національної поліції 80 осіб за підозрою у вчиненні злочину. За підозрою у вчиненні адміністративних правопорушень до НПУ передано 779 осіб.

У затриманих вилучено: 1 од. холодної зброї, 0,231 кг наркотичних речовин.

Повернуто майна на суму 7 тис. 150 грн.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

Київ. 1 січня гвардійці спільно з НПУ припинили хуліганські дії (бійку) групи із 10 осіб та затримали громадянина, який тримав у руці ніж та погрожував іншим учасникам бійки. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Подільського УП в м. Києві.

Харків. 1 січня гвардійський наряд по «гарячим слідам» за орієнтуваннями затримав чоловіка, який із застосуванням сили відкрито заволодів грошовими коштами у іншого громадянина. Затриманого передано працівникам Холодногірського ВП.

Хмельницький. 1 січня військовослужбовці НГУ затримали чоловіка, у якого під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено поліетиленовий пакет із порошкоподібною наркотичною речовиною білого кольору вагою 10 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Хмельницького ВП.

Вінниця. 2 січня гвардійці затримали громадянку, у якої під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено поліетиленовий пакет із порошкоподібною наркотичною речовиною білого кольору вагою 50 гр.

Також 3 січня вінницькі гвардійці спільно з поліцейськими затримали чоловіка, у якого під час здійснення поверхневої перевірки, було виявлено поліетиленовий пакет із порошкоподібною наркотичною речовиною вагою 15 гр. В обох випадках на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Вінницького ВП.

Пресслужба НГУ

 

Схожі матеріали