Реадмісійний діалог між Україною та ЄС проходить на високому рівні – Максим Соколюк (ФОТО)

clock
04.08.2016 13:26

3 серпня відбулося дев’яте засідання Спільного комітету з питань реадмісії «Україна – ЄС», який створено, як інструмент для оцінювання імплементації Угоди між Україною та Європейським союзом про реадмісію осіб.

Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк відзначив високий рівень співпраці між сторонами з імплементації українською стороною Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб.

Високо оцінили реадмісійний діалог між Україною та ЄС і представники європейської сторони.

За оцінками експертів ЄС, Угода про реадмісію між Україною та ЄС, укладена у 2007 році, є однією з найефективніших серед подібних угод, підписаних ЄС з різними країнами. Доказом злагодженої співпраці у цьому напрямі й у протидії міграційним ризикам є рівень повернення незаконних мігрантів до України, що наразі перевищує 80%.

«Незважаючи на наявні проблеми в усіх сферах суспільно-політичного життя України, пов’язані з анексією Криму Російською Федерацією, а також її неприкритою збройною агресією в східних регіонах нашої держави, компетентні органи України й надалі докладатимуть максимум зусиль для ефективної реалізації Угоди між Україною та ЄС про реадмісію осіб», – запевнив очільник ДМС України Максим Соколюк.

Під час зустрічі сторони обговорили стан підготовки до підписання нових імплементаційних протоколів до Угоди, а також найактуальніші питання, пов’язані з її практичним виконанням.

За матеріалами прес-служби АДМС України

Схожі матеріали