П’ять пожежних автомобілів отримали рятувальники Житомирщини від норвезьких благодійників (ФОТО)

clock
12.03.2017 07:23

Церемонія передачі спеціальної автотехніки відбулася вчора, 11 березня, у місті Коростені. Участь у заході взяли заступник начальника Управління ДСНС Житомирщини Олег Держанівський, керівники підрозділів ДСНС кількох районів області, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький, директор благодійного фонду «Центр утеплення» Юрій Опанасюк.

Пожежна техніка на базі автомобілів «MAN», «Volvo», «Scania» була на озброєнні у норвезьких вогнеборців і передана рятувальникам Житомирщини завдяки гуманітарній допомозі двох благодійних фондів – Норвезької страхової компанії та норвезько-української місії «Вітер надії, любові». Надані оновлені автомобілі економічно вигідні, потужні, маневрені і мають високу прохідність.

«Вже завтра ця техніка виконуватиме завдання за призначенням в пожежно-рятувальних частинах Коростеня, райцентрів Лугини та Народичі, селищі Іршанськ Хорошівського району, а також буде базою для створення підрозділу місцевої пожежної охорони в Ушомирській територіальній громаді», – зазначив на урочистостях заступник керівника рятувальної служби області Олег Держанівський.

Керівництво облдержадміністрації та Управління ДСНС подякували волонтерам і благодійникам з Норвегії та Житомира за підтримку вогнеборців краю.

Варто зазначити, що з місією «Вітер надії, любові» коростенські рятувальники тісно співпрацюють ще з 2003 року. За цей час благодійники надали пожежно-рятувальне озброєння та бойовий одяг, два пожежні автомобілі та два автомобілі швидкої допомоги, що допомагає надзвичайникам більш ефективно і вміло виконувати завдання.

За матеріалами Управління ДСНС України у Житомирській області

Схожі матеріали