Пункт пропуску «Рава-Руська» долучений до експерименту з розмежування смуг руху для подорожуючих (ФОТО)

clock
16.03.2017 12:38

Минулоріч Держприкордонслужба України ініціювала заходи покращення якості пропускних операцій та розвантаження руху на держкордоні і продовжує їх реалізовувати спільно з іншими взаємодіючими органами. Так, за ініціативи Адміністрації Держприкордонслужби у взаємодії з Львівською ОДА на кордоні з Польщею поширюються позитивні новації з розмежування смуг руху транспортних засобів перед пунктами пропуску шляхом відокремлення від загального потоку легкових автомобілів української реєстрації та реєстрації країн ЄС, якими керують іноземні громадяни.

Варто зауважити, що такий експеримент успішно запроваджено наприкінці минулого року перед пунктом пропуску «Краківець». У результаті нововведень значно скоротився час очікування в чергах (з 3,5 до 1 години) та прискорюється оформлення автомобілів, що розвантажує напрямки руху.

Сьогодні, 16 березня, з 12:00 за рішенням Львівської ОДА прикордонники у взаємодії з Нацполіцією та ДФС за аналогічною схемою запровадили експеримент перед пунктом пропуску «Рава-Руська».

Для скеровування автомобілів та проведення роз'яснювальної роботи в місці розділення смуг руху прикордонники та поліцейські організували спільне чергування. Напрямки руху були позначені дорожніми знаками та необхідним дорожнім обладнанням, зокрема встановлено близько 270 парапетів протяжністю 100 метрів.

Такі новації дозволять прискорити перетинання кордону громадянами України, які слідують з інших регіонів країни або прямують з туристичною чи діловою метою поїздки, та відокремити потік іноземних авто під керуванням громадян України (мешканців прикордоння), які здійснюють регулярні поїздки в межах місцевого прикордонного руху.

Наступним етапом експерименту планується запровадження розмежування смуг руху для подорожуючих перед пунктом пропуску «Ягодин» у Волинській області, що на кордоні з Польщею.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали