Привітання Арсена Авакова з нагоди Дня рятівника

clock
17.09.2016 04:45

Шановні колеги!

Вітаю вас з професійним святом - Днем рятівника!

Професія, яку ви обрали, - одна з найблагородніших на землі. Ризикуючи життям, ви першими приходите на допомогу під час пожеж, повеней та стихійних лих.

Хочу сказати дякую кожному рятівнику-вогнеборцю за щоденні героїчні вчинки, за те, що ви робите свою важку роботу, незважаючи на складні умови та абсолютно недостатню до цього часу підтримку держави. Саме тому наступний етап реформи МВС - повне оновлення Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Реформа ДСНС включатиме в себе три базові напрями:

- ліквідація пожежної інспекції, впровадження абсолютно нових підходів до проведення планових перевірок та застосування добровільного страхування для підприємств з меншим ступенем ризику;

- децентралізація і вдосконалення системи реагування підрозділів ДСНС. Створення комплексних пожежних команд за участю добровольців;

- нова система фінансування, яка передбачає оновлення технічного парку, матеріального забезпечення та оплати праці. Добровольці, в свою чергу, отримають низку пільг і соціальних гарантій від держави та органів місцевого самоврядування.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо створити нову систему, яка дозволить рятувати життя, мінімізувати збитки і максимально ефективно боротися з наслідками надзвичайних ситуацій!

Дякую вам за вірність обов'язку, високий професіоналізм, мужність і героїзм.

Нехай ваша відданість справі, сміливість і витримка й надалі служать в ім'я порятунку людей.

 

Слава Україні!

Міністр внутрішніх справ України                                                                      Арсен Аваков

Схожі матеріали