Пріоритет України – розбудова Національної гвардії відповідно до стандартів НАТО та ЄС (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.03.2017 11:24

Вона передбачає наближення НГУ за структурою та складом до аналогічних органів держав-членів НАТО та ЄС. Зараз НГУ акумулює найсучасніші досягнення в сфері оборонного будівництва, сміливо впроваджує новітні підходи, вдосконалені системи управління, зв’язку, логістики, засвоює надсучасні зразки озброєння та військової техніки. Про це сьогодні, 27 березня, повідомив Президент України під час урочистостей з нагоди відзначення 3-ї річниці Національної гвардії України.

У заході взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, перший заступник міністра внутршініх справ Сергій Яровий, міністр оборони Степан Полторак, командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, голова Національної поліції Сергій Князєв, голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, представники Адміністрації Президента України та Нацгвардії.

Петро Порошенко наголосив на тому, що НГУ – одне із перших формувань, яке стало на захист суверенітету, територіальної цілісності та незалежності нашої держави.

«Я мав високу честь бути присутнім на прийнятті присяги першими батальйонами щойно створеної НГУ, що складалися з хлопців, які тільки прийшли з Майдану для навчання і безпосереднього направлення на фронт», – додав Президент. 

Також у Національній гвардії введено в дію інститут військового духовенства і вже здійснюється підбір священнослужителів для укомплектування 44 посад капеланів у військових частинах Нацгвардії.

Перший віце-прем’єр міністр Степан Кубів наголосив на тому, що Нацгвардія ствердилася як гарант миру в країні.

«Три роки тому, коли ми прийшли з Майдану, відразу зрозуміли, що сильна армія – гарантія миру», – зазначив перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Під час заходів  було  також родемонстровано інфраструктуру кінологічного центру, роботу кінологів зі службовими собаками та виконання тренувальних вправ, рухомий пункту управління командуючого НГУ, який був створений за дорученням Президента. Гості оглянули техніку логістичного центру та нові зразки сучасної літньої та зимової форми військовослужбовців Нацгвардії. Крім того, свою майстерність продемонстрували військовослужбовці Почесної варти Національної гвардії України.

Під час урочистостей Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України Євгену Тельнову, позивний «Усач», посмертно.  Високу державну нагороду з рук Глави держави отримала дружина Героя Світлана. Євген Тельнов був добровольцем, проходив службу на посаді помічника гранатометника.

Нагадаємо, що розбудова НГУ відбувається в повній відповідності з програмою розвитку МВС, розрахованою до 2020 року. Пункти програми було презентовано під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з Послами країн «Великої сімки» та Європейського Союзу.

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького 

Схожі матеріали