Прикордонники взяли участь у щорічній конференції Мережі аналізу ризиків країн «Східного партнерства»

clock
11.03.2017 08:50

Представники управління аналізу ризиків Адміністрації Держприкордонслужби взяли участь у щорічній конференції в рамках Мережі аналізу ризиків країн «Східного партнерства». Захід відбувся у штаб-квартирі Європейської Агенції прикордонної та берегової охорони (FRONTEX) в Варшаві.

Під час конференції її учасники обговорили проект «Щорічного аналізу ризиків на східних кордонах ЄС у 2017 році», окремі частини якого присвячені ситуації на державному кордоні України.

Особлива увага була присвячена основним тенденціям у сфері нелегальної міграції, загальний тиск якої на зовнішні кордони Європейського Союзу значно зменшився, а також новим способам незаконного переміщення сигарет до Європи та на кордонах країн «Східного партнерства» (України, Азербайджанської Республіки, Грузії, Республіки Вірменії, Республіки Білорусь та Республіки Молдова).

В щорічній конференції, крім представників країн Мережі аналізу ризиків «Східного партнерства», взяли участь експерти FRONTEX, EUROPOL, UNHCR, а також держав-членів Європейського Союзу, зокрема Республіки Болгарія, Чеської Республіки, Фінляндії, Федеративної Республіки Німеччини, Італійської Республіки, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Норвегії, Республіки Польщі, Румунії, Словацької Республіки та Нідерландів.

Прес-служба АДПС України

Схожі матеріали