Прикордонники викрили злочинну схему вивезення за кордон викрадених автомобілів еліт-класу (ФОТО)

clock
19.09.2016 11:26

На викрадені елітні автомобілі оформлювались підробні документи та реєстраційні знаки, після чого зловмисники мали намір перегнати їх до Російської Федерації.

Оперативники Східного регіонального управління відомства в міжнародному пункті пропуску «Гоптівка» затримали автомобіль «TOYOTA HIGHLANDER». Під час перевірки документів водія, виявилось, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та доручення на право керування мають ознаки підробки.

Прикордонники також встановили, що незаконну «транспортну» оборудку 28-річний українець мав здійснити у змові із іншим нашим співвітчизником, який слідував у якості пасажира. Викрадений транспортний засіб з використанням підроблених документів на право власності та керування чоловіки намагалися переправити до Грузії через територію РФ.

Окрім цього, під час огляду автівки та речей водія, прикордонники знайшли підроблені страховий поліс та свідоцтво про реєстрацію іншого транспортного засобу «LAND ROVER». Цей автомобіль, який знаходився у одному із українських міст, чоловік також планував найближчим часом вивезти до Росії з метою перепродажу.

У ході огляду гаражного кооперативу, вже спільно із представниками Національної поліції, спільна міжвідомча група  знайшла зазначену автівку з повним пакетом підроблених документів, а також підроблені реєстраційні номерні знаки.

Наразі правопорушників передано співробітникам Національної поліції, триває перевірка.

За матеріалами прес-служби ДПС України

Схожі матеріали