Президент Володимир Зеленський нагородив державними нагородами працівників системи МВС

clock
24.08.2020 11:25

Сьогодні, 24 серпня, з нагоди 29-ї річниці Незалежності України, президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди працівникам системи МВС під час урочистостей на Софійській площі.

 

 

Ордени та медалі отримали працівники Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби та цивільного захисту. 

 

 

Указом президента України за вагомий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, виявлену під час бойових дій, зразкове виконання службових обов’язків та високий професіоналізм нагороджено:

 

- майора Малишкіна Р.Г. (орден “За мужність” ІІІ ступеня);

Роман Малишкін - командир 1-ї групи спеціального призначення окремого загону спецпризначення Східного територіального управління Національної нвардії України. У травні минулого року під час виконання бойового завдання з проведення спеціальної розвідки та контрснайперських заходів, група Романа Малишкіна потрапила в засідку, але він зумів вивести її з-під вогню без втрат, знищивши снайперську позицію ворога.

 

- майора поліції Кисленських С.В. (орден “За мужність” ІІІ ступеня);

 

Майор Сергій Кисленських - заступник командира батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Луганськ-1". У травні цього року під час патрулювання лінії розмежування майор Кисленьких отримав осколкові поранення ніг, та попри це разом з товаришем витягнув з поля бою побратимів, які потребуали допомоги. У той день 20 травня вибухом міни було смертельно поранено Командира батальйону "Луганськ-1" полковника поліції Сергія Губанова, якого посмертно удостоєно найвищою державною нагородою Героя України. 

 

 

- капітана поліції Сотнікова В.В. (орден “За мужність” ІІІ ступеня);

Володимир Сотніков із серпня 2014 року проходить службу в батальйоні поліції «Луганськ-1», який постійно перебуває в районі проведення АТО/ООС. Під час патрулювання населених пунктів на першій лінії розмежування неодноразово припиняв спроби ДРГ противника проникнути на підконтрольну Україні територію. Під час виконання одного із завдань отримав осколкові поранення, однак зумів допомогти своїм тяжкопораненим побратимам.

 

- старшого прапорщика служби цивільного захисту Чернія О.І. (медаль «За бездоганну службу» ІІІ ступеня);

Олександр Черній у 2020 році брав участь у гасінні 17 пожеж, тричі працював у непридатному для дихання середовищі. У квітні був залучений до гасіння лісових пожеж на території Зони Відчуження. Завдяки його професіоналізму та рішучості вдалося запобігти поширенню вогню на значні території.

 

- старшого прапорщика Федика Г.М. (медаль “Захиснику Вітчизни”).

 

Старший прапорщик Федик Григорій Михайлович, інспектор прикордонної служби віділу прикордонної служби Краківець Львівського прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни», за бездоганну та сумлінну службу, а також з нагоди Дня Незалежності України. На рахунку Григорія Федика неодноразові затримання на державному кордоні контрабанди товарів на великі суми коштів.

 

 

Нагадаємо, у День Державного прапора України Президент Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка» сестрі сержанта Сергія Михальчука, який був удостоєний звання Героя України посмертно.

 

Департамент комунікації МВС України

 
Схожі матеріали