Представники МВС України та Європолу обговорили плани співпраці (ФОТО)

clock
19.02.2016 09:51

У Гаазі (Нідерланди) відбулася робоча зустріч делегації України з представниками Європолу щодо узгодження організаційних і правових питань стосовно укладення між Україною та Європейським поліцейським офісом Угоди про оперативну та стратегічну співпрацю.

Делегація України у складі представників Кабінету Міністрів України, МВС, МЗС, Мінюсту та Нацполіції України, на чолі з директором департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції МВС Мері Акопян провела консультації з робочою групою Європолу на чолі з заступником Директора організації Олдрічем Мартіну з вказаного питання. Також сторони обговорили можливість укладення Меморандуму про взаєморозуміння з питань конфіденційності та забезпечення збереження інформації. Це дасть змогу обмінюватись не тільки стратегічною, але й оперативною інформацією, що міститиме персональні дані.

У результаті переговорів робочих груп цілком узгоджено тексти проекту Угоди про оперативне та стратегічне співробітництво між Україною та Європолом, а також Меморандуму про взаєморозуміння з питань конфіденційності та забезпечення збереження інформації. Крім того, сторони узгодили подальші кроки щодо укладання вказаних угод, а також провели додаткові консультації з відповідними структурними підрозділами Європолу щодо питань захисту свідків.

Представники Європолу запевнили українську сторону у готовності сприяти у приєднанні українських правоохоронних органів до роботи компетентних структур, які тісно співпрацюють з Європолом у спільній справі протидії організованій злочинності в Європі.

У рамках візиту голова делегації Мері Акопян разом з представником МВС України в Королівстві Нідерланди полковником поліції Іваном Гульпою провели робочу зустріч із представниками Управління міжнародного співробітництва поліції Нідерландів, зокрема, заступником начальника підрозділу Мартіном Озом та старшим офіцером вказаного підрозділу, відповідальним за зв’язки та надання підтримки офіцерам зв’язку країн Східної Європи Пітером Вінсентеном. 

Під час цієї зустрічі було обговорено питання взаємодії між поліцією Нідерландів та України. Українська делегація ознайомилася зі структурою та повноваженнями вказаного підрозділу, а також передовим досвідом у галузі взаємодії правоохоронних органів Нідерландів з правоохоронцями інших країн.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали