Правоохоронці взяли під контроль всі автошляхи Донеччини та Луганщини (ФОТО)

clock
23.03.2017 13:22

Про це під час робочої зустрічі на Донеччині керівники відомств МВС доповіли заступнику міністра внутрішніх справ України Вадиму Трояну, який прибув у зону АТО для контролю за виконанням рішення РНБО України про припинення переміщення вантажів на окуповану територію.

Участь у зустрічі взяли начальник Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України Олександр Сирський, начальник південного територіального управління Нацгвардії України Володимир Кондратюк, заступник голови Нацполіції України – начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін, начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігор Бабич, перший заступник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби Юрій Філіпчук.

У заходах задіяні працівники поліції Донеччини та інших областей України, Нацгвардії, Держприкордонслужби, а також Державної фіскальної служби за участі Служби безпеки України.

Координацію дій сил та засобів здійснює штаб Антитерористичної операції. Представники штабу АТО повідомили, що наразі перекриті всі шляхи по всій лінії розмежування від Станиці Луганської до Маріуполя. Додатково взяті під контроль дороги поза межами основних транспортних коридорів, які ведуть до контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду.

Для забезпечення контролю щодо законності перевезення вантажів на окуповану територію створені шість міжвідомчих мобільних груп, до складу яких входять працівники Нацполіції, Нацгвардії та Державної фіскальної служби, а також 10 додаткових спільних блокпостів. Мобільні групи працюють цілодобово за маршрутами, визначеними керівництвом АТО.

Перший заступник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби-начальник оперативно-військового відділу «Краматорськ» Юрій Філіпчук доповів, що організовано роботу на п’яти дорожніх та чотирьох залізничних коридорах, крім цього – у 28 районах патрулювання. Зокрема на Донеччині це напрямок Бахмут, Костянтинівка – ст. Фенольна.

«Пропускаються тільки особисті вантажі та міжнародна гуманітарна допомога, пропуск інших вантажів не здійснюється», – зазначив Юрій Філіпчук.

Заступник голови Нацполіції – начальник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін зазначив, що з метою протидії нелегальному переміщенню вантажів в регіоні створена систему контролю.

«До неї входять 21 стаціонарний блокпост, чотири КПВВ, а також 17 мобільних блокпостів, на яких цілодобово несуть службу 570 працівників поліції Донецької області та 250 поліцейських з інших областей. Поліція Донеччини бере участь у заходах у межах антитерористичної операції і виконує завдання, покладені на неї Антитерористичним центром. Насамперед, це безпека мирних мешканців, протидія тероризму, недопущення дестабілізації ситуації та контроль за дотриманням закону», – підкреслив В’ячеслав Аброськін.

У рамках візиту на Донеччину Вадим Троян перевірив, як здійснюються заходи на КПВВ «Майорськ». За останню добу тут пропущені 11 тисяч осіб та більше тисячі транспортних засобів. Усі вони були ретельно перевірені.

Загалом за минулу добу крізь КПВВ в Донецькій та Луганській областях пройшло більше 45 тисяч осіб. Поліцейські перевіряють на блокпостах транспорт на наявність заборонених предметів – зброї, боєприпасів, вибухівки, наркотичних засобів, а громадян перевіряють за розшуковими базами, аби попередити проникнення терористів та їхні пособників.

Під час робочої зустрічі поліцейські та прикордонники підняли питання щодо об’єднання баз даних різних служб, задіяних в АТО, для здійснення ефективного контролю на лінії бойових дій.

Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали