Повідомлення про перерахунок пенсій особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ

clock
03.02.2017 15:02

МВС України повідомило Пенсійний фонд України про підстави для перерахування пенсій особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ (міліції) за підписом Держсекретаря О. В. Тахтая. Текст листа наведено нижче:

 

Пенсійний фонд України

03 лютого 2017 року № 1461/05/22-2017
Про перерахунок пенсій

ПОВІДОМЛЕННЯ
про підстави перерахунку пенсій

30 січня 2017 року в Центрі культури та мистецтв Міністерства внутрішніх справ України за участі представників Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства фінансів України та Пенсійного фонду України відбувся Форум ветеранів органів внутрішніх справ, на якому було розглянуто питання перерахунку пенсій особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ.

На Форумі заступником директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Охріменко О.В. повідомлено про наявність підстав для перерахунку пенсій, призначених особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»  (далі – Закон).

Відповідно до частини третьої статті 63 Закону перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції), які мають право на пенсійне забезпечення або одержують пенсію на умовах цього Закону, здійснюється з урахуванням видів грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премій у розмірах, установлених законодавством для поліцейських.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 року № 988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції» встановлено грошове забезпечення для поліцейських, яке за своїми складовими є вищим від раніше встановленого грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ.

Ураховуючи викладене та керуючись пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2008 року № 45 «Про затвердження Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 р. № 393», Міністерство внутрішніх справ України повідомляє про наявність підстав для перерахунку пенсій особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, а також про готовність уповноважених органів МВС подати до головних управлінь Пенсійного фонду України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі довідок для перерахунку пенсій у порядку та в терміни, визначені законодавством.

 

Державний секретар

О. В. Тахтай

 

Схожі матеріали