Попередження про поступове підвищення рівнів води

clock
05.02.2017 06:54

За даними Укргідрометцентру, 4-6 лютого, внаслідок очікуваної відлиги, опадів та сніготанення, передбачається поступове пiдвищення рiвнiв води над поточними рівнями: на рiчках Закарпатської областi, басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) на 0,2-1,0 м. Очікується поступове послаблення льодового покриву, мiсцями його руйнування, льодохiд, при цьому можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води на 0,5-1,5 м.

Зважаючи на наявнiсть значної кiлькостi снiгового покриву, мерзлий грунт в басейнах річок Закарпаття можливі пiдтоплення понижених ділянок талими водами.

Також, внаслідок відлиги та опадів, 4 лютого на рiчках Закарпатської та Львівської областей триватиме скресання рiчок, утворення заторiв льоду з швидкоплинним пiдвищенням рiвнiв на 0,5-1,5 м, можливі пiдтоплення понижених ділянок талими водами; в нижніх течіях Боржави - на 2,0-3,0 м, з виходом води на заплаву і підтопленням сільськогосподарських угідь ряду сіл та автодороги Виноградів-Шаланки (Виноградівський, Іршавський райони Закарпатської обл.), ймовірне досягнення відміток підтоплення (Туркiвський, Дрогобицький райони Львiвської областi).

Так, 4-5 лютого на річках Закарпаття  буде утримуватися підвищена воднiсть з поступовим зниженням рiвнiв води. В  нижнiх течiях р.Латориці та р.Тиси протягом 4-5 лютого продовжиться  пiдвищення рiвнiв води на  р.Латориця - м.Чоп на 2.0-2.5 м, вихiд води на  заплаву,  р.Тиса-м.Чоп на 3.5-4.5 м, скресання, льодохід.  

4 лютого   очікується проходження  максимальних  рiвнiв  води на: 

- р.Тиса-смт Вилок 180-230 см;

- р.Боржава-с.В.Ремети 600-610 см, утримання  води на заплавi, можливi пiдтоплення сiльгоспугiдь сiл Сiльце, Зарiччя, Боржавське, Камянське, В.Комяти та автодороги Виноградiв-Шаланки.

В другiй половинi 4 лютого та  5 - 6 лютого на рiчках  басейнiв Прута та Сiрету очiкується подальше  підвищення  рiвнiв води на 0.2 - 0.7 м над фактичними рiвнями станом на 8 годину 4 лютого,  руйнування льдового покриву, льодохiд, на окремих дiлянках можливе утворення заторiв льоду з  додатковими пiдйомами рiвнiв води на 0.5 - 1.0 м  без загрози негативних наслідків

5 - 7 лютого у зв'язку з формуванням талодощового паводку на  Днiстрi на дiлянцi Галич-Залiщики очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3 - 1 м над рiвнями на 8 год 4 лютого, подальше послаблення  льодового покриву, мiсцями його руйнування, льодохiд, при цьому можливе формування заторiв  льоду з додатковим пiдйомом рiвнiв води на 1 - 2 м,  без загрози негативних наслідків.

 

УкрГМЦ

Схожі матеріали