Понад 400 нацгвардійців присягнули на вірність Україні

clock
10.11.2019 15:36

Днями понад 400 новобранців військових частин Національної гвардії України присягнули на вірність українському народові.

Не зважаючи на похмуру осінню погоду на плацах частин були вишикувані гвардійці, за ними спостерігали батьки та близькі. Гості шукали в строю своїх синів, братів, онуків. В цей день новобранці промовили для кожного чоловіка слова – текст військової присяги. Це не прості слова, вони лунають від серця, а вимовляються з відчуттям гордості. Для кожного військового вони мають особливе значення. Батьки також готувалися, всім було цікаво побачити як змінилися їхні діти.

«Я дуже пишаюся своїм сином. Армія – це школа життя. Він вже подорослішав, став більш дисциплінованим та відповідальним. Ми його лише підтримуємо у виборі», - сказав батько одного з солдатів.

Молода гвардійка - поділилася своїми враженнями: «Сьогодні дуже важливий день, в мене збулася мрія дитинства - стати військовою. Позитивні емоції та хвилювання мене переповнюють».

«Вже сьогодні у вашому житті розпочинається новий етап. Склавши військову присягу, ви стали раз і на завжди на захист українського народу. Бажаю, щоб ця присяга стала для вас неухильним законом і орієнтиром по якому ви будете звіряти свій військовий шлях. Я впевнений, що підрозділи військової частини 3056 сьогодні отримали гідне молоде поповнення, яке буде вміло виконувати будь-які службові та бойові завдання. Слава Україні!», - привітав гвардійців командир частини підполковник Сергій Вакуленко.

Поділився своїми враженнями солдат Андрій Дендеберя: «Ми були відібрані у Національну гвардію України і це велика честь для нас, та ми зобов’язані виправдати надану нам довіру».

Після завершення урочистостей новобранці мали час на відпочинок, який вони провели з рідними та близькими, а потім повернулися до своїх військових частин та продовжують нести службу.

Після урочистих промов та складання військової присяги один із новобранців запросив на середину плацу свою дівчину та освідчився їй у коханні. Для дівчини, як і для більшості присутніх, це стало повною несподіванкою.

«Я не очікувала такого сюрпризу і їхала з думкою про те, що нарешті його побачу, бо вже рівно місяць, як він поїхав. Ми разом 7 місяців, познайомилися в інтернеті, з першої зустрічі я зрозуміла, що він рідний і я не хочу його нікуди відпускати, але тепер точно готова чекати на нього всі 18 місяців», – розповідає наречена Валерія.

Івану Рябцю 19 років, його нареченій - 18, обидва з Кривого Рогу, організувати зізнання у коханні хлопцеві допомогло керівництво військової частини та родичі.

За матеріалами з військових частин НГУ

 

  •  
Схожі матеріали