Поліція затримала банду озброєних викрадачів людини, які маскувалися під «працівників СБУ» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
08.11.2016 16:12

Зловмисники викрали директора будівельної компанії і вимагали за його повернення викуп у сумі, що дорівнює 13 мільйонам гривень. Серед шести затриманих – пенсіонер ГРУ РФ із досвідом служби у «гарячих точках». Наймолодшому затриманому – 20 років. Про це повідомив начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України Дмитро Головін.

Сьогодні, 8 листопада вранці, невідомі зловмисники викрали директора однієї з будівельних компаній. Вони вимагали за нього викуп, еквівалентний 13 мільйонам гривень. Потерпілого катували та вдягли на голову поліетиленовий пакет.

Дмитро Головін повідомив, що сьогодні ж поліцейські затримали цю групу викрадачів. Зловмисники діяли, перевдягнувшись у форму працівників Служби безпеки України.

Наймолодшому зловмиснику лише 20 років. Інший член банди – колишній працівник ГРУ РФ, служив у «гарячих точках».

У затриманих вилучено автоматичну зброю. Під час операції ніхто не постраждав.

Наразі триває розслідування. Дії зловмисників будуть кваліфіковані слідчими за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Затриманих перевірять на можливу причетність до скоєння злочинів на території інших областей держави.

Департамент комунікації Національної поліції України

 

 

 

 

Схожі матеріали