Поліція Івано-Франківська буде однією з найкращих в країні – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
31.01.2016 19:31

Відбір у місцевий підрозділ був найжорсткішим – програму навчання успішно пройшов лише один із 25 кандидатів. Тим часом у трьох областях в найближчому майбутньому запрацює нова система патрулювання в сільській місцевості. Про це глава МВС повідомив, коментуючи сьогоднішнє прийняття присяги новими патрульними Прикарпаття.

Міністр внутрішніх справ України повідомив, що з сьогоднішнього вечора новий патруль виходить на вулиці міста.

«Івано-Франківська патрульна поліція – буде одна з кращих в країні. Відбір був жорсткий. Пройшли тільки найкращі», – підкреслив глава МВС.

Згідно зі статистикою, у вересні 2015-го року подали заявки в патруль 5322 кандидата. Конкурсний відбір пройшли 212 претендентів, успішно завершили навчання 208 з них.

Серед нових патрульних Івано-Франківська 28% – дівчата, 86% правоохоронців мають вищу освіту. 25 осіб є учасниками АТО, серед них – Ірина Солдак, яка разом з чоловіком нарівні несла службу в АТО у складі зведеного загону Івано-Франківська. Очолив Управління патрульної служби Івано-Франківська лейтенант поліції Дмитро Михалець.

Арсен Аваков нагадав, що Івано-Франківськ став 11-м містом, в якому запрацював новий поліцейський патруль. Наступними стануть Херсон (6 лютого), Вінниця (14 лютого), Чернігів (21 лютого), Кременчук (27 лютого). Потім – Черкаси, Полтава, Житомир, Чернівці, Рівне, Бориспіль, Запоріжжя, Тернопіль, Слов'янськ-Краматорськ, Кіровоград, Кривий Ріг, Харків-Лисичанськ-Рубіжне, Маріуполь і Суми.

«Всього ж до травня 2016-го у штаті нової патрульної поліції країни будуть працювати шістнадцять тисяч нових поліцейських», – повідомив керівник МВС України.

Він також зазначив, що крім нового патруля, у Київській, Харківській та Львівській областях почне працювати нова поліцейська система патрулювання в області і в сільській місцевості – з новими підходами, системою реагування і зв'язку, новими авто.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали