Поліція Дніпропетровщини затримала підозрюваного в умисному вбивстві, який рік переховувався від правоохоронців (ФОТО, ВІДЕО)

clock
11.03.2017 11:59

До спецоперації були залучені оперативники управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровської області та спецпризначенці столичного КОРД.

Інцидент стався у березні минулого року у місті Орджонікідзе, коли двоє жителів міста домовилися заволодіти майном свого знайомого. Взявши спиртне, зловмисники запропонували своєму товаришу направитися до Олександрівського кар’єру начебто на пошуки металобрухту. Потерпілий, який не мав постійного місця роботи, одразу погодився.

На території кар’єру один зі зловмисників повалив жертву та наніс по голові 27 ударів молотком. Від отриманих травм чоловік помер.

Після цього зловмисники забрали у потерпілого ключі від квартири, мобільний телефон і направилися до квартири померлого, звідки викрали ноутбук та 1600 гривень. Тіло 38-річного потерпілого знайшли недалеко від місця скоєння злочину.

Пізніше, в ході проведення слідчих дій було встановлено, що злочин скоїли двоє 20-річних жителів м. Орджонікідзе. Того ж місяця чоловіки були затримані і доставлені до відділу поліції, а одного з них взяли під варту.

Під вартою підозрюваний пробув до вересня 2016 року, адже термін перебування не був вчасно продовжений. Після звільнення чоловік зник з місця проживання та був оголошений в державний розшук.

Сьогодні, під час проведення оперативно-розшукових заходів, зловмисник був затриманий у Києві. Наразі він доставлений до Нікопольського міськрайонного суду для обрання запобіжного заходу. Йому загрожує покарання за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали