Поліцейські завжди припинятимуть агресивну непокору – глава МВС (ВІДЕО)

clock
12.02.2016 07:46

У минулому році під колесами п’яних водіїв загинуло 317 людей, ще понад 3 тисячі отримали важкі травми. Про це глава МВС нагадав в ефірі програми «Право на владу» вчора, 11 лютого, коментуючи резонансне переслідування автомобіля поліцейськими у Києві.

Арсен Аваков нагадав, що місяць тому Київ сколихнула ще одна резонансна подія: водій на тротуарі збив жінку, але суд його відпустив.

За словами глави МВС, у ситуації, коли машина на величезній швидкості їде через усе місто, не зупиняється на вимоги поліцейських про зупинку, не реагує на сигнали про застосування зброї, поліцейські не бачать, хто сидить у машині – терористи, молодь чи ще хтось. У підсумку ситуації в Києві сталася смерть молодого чоловіка.

«Це дуже сумно і дуже негативно. І нам шкода, що так сталося. Але правда також і в тому, що поліція завжди припинятиме такі агресивні методи непокори», – наголосив Арсен Аваков.  

Він також додав, що зараз триває перевірка за цим фактом. Поліцейські поки відсторонені від роботи на час її проведення. У їхніх діях фіксуються деякі порушення, що викликають питання. Перевірку проводить прокуратура, участь у ній також беруть підрозділи внутрішньої безпеки.

Водночас міністр внутрішніх справ категорично засудив спроби маніпуляції на цій ситуації, зокрема, з боку окремих активістів, які, перебуваючи у США, закликають стріляти по поліцейських. Він також зазначив, що підготував відповідне звернення і планує направити його до посольства США.

«Не може людина з території іншої країни закликати убивати поліцейських. Не може «мажор», який «летить» на швидкості 190, вважати, що йому це минеться безкарно. Те, що сталася смерть у результаті пострілів – дуже шкода. Але те, що закон єдиний для всіх – це факт», – сказав Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали