Поліцейські навчались виявляти підроблені візові документи (ФОТО)

clock
09.02.2017 15:28

Працівники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ), взяли участь у тренінгу «Виявлення підроблених документів і штампів», який відбувся в Посольстві США в Україні. Його основною метою було зміцнення потенціалу українських поліцейських у сфері боротьби з візовими шахрайствами та підробками документів.

Окрім представників Національної поліції України у тренінгу брали участь також представники консульських відділів Посольств Австрії, Греції, Данії, Естонії, Канади, Угорщини, Словаччини, Словенії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції Представництва Європейського Союзу в Україні, Департаменту консульської служби МЗС України та Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Представники Посольства США в Україні організували ознайомчий тур учасникам заходу до консульського відділу. Там вони ознайомились із процедурою подачі документів для оформлення віз США, порядку заповнення аплікантами візових анкет та перевірки відповідних документів.

Крім того, з учасниками заходу проведено ряд тренінгів по запобіганню, виявленню та припиненню неправомірних дій, пов’язаних з підробкою документів та штампів. У межах тренінгу представники Посольства США в Україні звернули увагу представників іноземних консульств на взаємодію із підрозділами Національної поліції України щодо боротьби з візовим шахрайством і підробкою документів.

Окремо американська сторона висловила вдячність поліцейським ДБЗПТЛ НПУ та слідчого Головного управління столичної поліції за високий рівень взаємодії під час розслідування кримінального провадження за фактами виготовлення підроблених віз і штампів.

Наприкінці зустрічі представники Посольства США в Україні запевнили українських поліцейських у своїй подальшій всебічній допомозі.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали