«Погрожували вирізати сім'ї», – поліцейський, який постраждав під час нападу на правоохоронців на блокпості у Слов'янську (ФОТО, ВІДЕО)

clock
15.03.2017 08:05

Всього у результаті зворушення постраждали 7 правоохоронців – 5 бійців роти особливого призначення ГУНП в Донецькій області та 2 співробітника Слов’янського відділу поліції. Хімічні опіки очей отримав Павло Свір, який два роки тому під обстрілами терористів виходив з Дебальцевого. Як на правоохоронців напали вже у мирному Слов’янську – у розмові з постраждалими. 

Підполковник поліції Свір, який наразі обіймає посаду начальника кримінальної поліції Слов’янського відділу поліції, був у числі співробітників поліції, які у рамках контрдиверсійних заходів Антитерористичного центру несли службу на блокпості при в’їзді у Слов’янськ. Коли до посту наблизилася колона автомобілів, правоохоронці зупинили людей для стандартної перевірки на наявність заборонених та небезпечних предметів.

- Ми всіх попросили показати документи та надати можливість оглянути автомобіль на наявність зброї, вибухівки, боєприпасів, на що люди категорично відмовилися та стали прориватися через блокпост, - розповідає підполковник. – У деяких наших співробітників намагалися забрати зброю, а інших народний депутат відштовхував, усіляко провокував конфлікт, бійку. Він показував своє посвідчення депутата та бив співробітника поліції в обличчя цим же посвідченням.

У результаті підполковник Свір отримав струю газу в обличчя від невідомого.

- Ми їм казали: провокуючи цей конфлікт, ви тільки відбираєте час самі у себе. Говорили, що якби вони вели себе нормально, ми би провели огляд документів – і всі проїхали далі. А вони від початку не були налаштовані на нормальне ставлення, їм потрібно було показати свою агресію, принизити співробітників поліції. Вони казали нам: «ви всі донецькі, ви всі сепаратисти», - розповідає Павло Свір.

Садни обличчя отримав і начальник сектору моніторингу Слов’янського відділу поліції Ігор Єремеєв. Він розповів, що був травмований, коли намагався допомогти своєму товаришеві: побачив, як того невідомі у камуфляжній формі без пізнавальних знаків затягували за автомат до себе в натовп.

- У цей момент хтось з невідомих вдарив мене по обличчю якимось металічним предметом, - розповідає правоохоронець. - Люди вели себе агресивно, намагалися проїхати, наїхати на співробітників поліції, які стояли на дорозі. Кричали й ті, хто приїхав разом із депутатом. Погрожували вирізати сім’ї: знайти та вирізати сім’ї співробітників, які охороняли порядок на блокпості, - розповів Ігор Єремеєв.

Нагадаємо, поліція Донеччини звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям народного депутата, під керівництвом якого було здійснено напад на співробітників поліції у Слов'янську.

Відділ комунікації
поліції Донецької області

Схожі матеріали