Микола Чечоткін: Піротехніки ДСНС вилучили вже понад 26 тисяч боєприпасів на території Балаклії та прилеглих населених пунктів (ФОТО)

clock
13.04.2017 10:13

13 квітня відбулася робоча поїздка голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна до м. Балаклії Харківської області. Очільник ДСНС спільно з головою Балаклійської районної державної адміністрації Степаном Масельським оглянули чотири ділянки, на яких надзвичайники проводять розмінування та очищення територій, прилеглих до 65 арсеналу Збройних Сил України. Крім того, Микола Чечоткін відвідав житловий масив «Нафтовик», де тривають відновлювальні роботи.

«Піротехніки ДСНС вже вилучили понад 26 тисяч боєприпасів, які передані Міністерству оборони України. Загалом, в десятикілометрову зону ураження потрапили 31,5 тисяч га, із них тільки 468 га – територія арсеналу, яку розміновують сапери Міноборони. Наразі піротехнічні підрозділи ДСНС проводять розмінування території на відстані 150-200 метрів від арсеналу. Роботи знаходяться на завершальному етапі. Основний обсяг розмінування має завершитися до Великодня. В період святкових днів у м. Балаклія чергуватиме один піротехнічний підрозділ, після Великодня – три підрозділи, що виконуватимуть заявки місцевих мешканців», – сказав голова ДСНС.

Микола Чечоткін подякував всьому особовому складу ДСНС за віддану працю у боротьбі з надзвичайною ситуацією і прагнення якомога швидше повернути спокій та нормальні умови життєдіяльності жителям Балаклії та прилеглих населених пунктів. Піротехніки ДСНС отримали нагороди від міського голови м. Балаклія та районної державної адміністрації.

У подальшому ДСНС, відповідно до своїх повноважень, здійснюватиме постійний моніторинг за станом очищеної території та оперативне реагування у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, супровід у 2017 році сільськогосподарських робіт на територіях, які були забрудненні вибухонебезпечними предметами внаслідок виникнення надзвичайної ситуації. Також спільно із місцевими органами влади здійснюватиметься інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення (особливо з дітьми шкільного віку) щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали