Під час забезпечення правопорядку біля дипустанов РФ в Україні складено 8 адмінпротоколів та відкрито 2 кримінальних провадження

clock
18.09.2016 19:01

Для уникнення можливих провокацій було залучено необхідну кількість працівників поліції і бійців Національної гвардії. Крім того, поліція взаємодіяла з іншими правоохоронними органами для уникнення можливих провокацій та терористичних актів.

18 вересня 2016 року на території дипломатичних установ Російської Федерації в Україні проходило голосування в рамках чергових виборів депутатів Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації. Виборчі дільниці функціонували у Посольстві Російської Федерації в місті Києві, а також у генеральних консульствах РФ у Львові, Одесі та Харкові.

З метою забезпечення публічної безпеки та порядку Національною поліцією України здійснювався постійний моніторинг оперативної обстановки у зв'язку з проведенням виборів. Крім того, до забезпечення публічної безпеки та порядку поблизу дипломатичних установ Російської Федерації було залучено необхідну кількість працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії.

Водночас слід зазначити, що в Києві та Одесі мали місце інциденти біля дипломатичних установ РФ.

Зокрема, в Одесі група осіб намагалася заблокувати вхід до консульства. У зв’язку з цим четверо осіб були доставлені до відділу поліції. Стосовно них складено адміністративні матеріали за вчинення дрібного хуліганства.

Під вечір в Одесі до поліції доставили ще двох осіб, які намагалися вчинити штовханину біля консульства РФ. Стосовно них складені протоколи про адміністративні правопорушення – дрібне хуліганство.

У Києві упродовж дня до управлінь поліції було доставлено трьох осіб. Стосовно одного з доставлених складено адміністративний протокол за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Інших двох доставлених після опитування відпустили.

Крім того, стосовно одного громадянина адміністративний протокол за дрібне хуліганство столичні поліцейські склали безпосередньо біля Посольства РФ у Києві.

Також за подіями поблизу цієї дипломатичної установи відкрито два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. У рамках цих проваджень правоохоронці проводять досудове розслідування і встановлюють осіб, причетних до скоєння цих правопорушень.

Тим часом у Львові і Харкові порушень правопорядку не зафіксовано. Поліція продовжує роботу у штатному режимі, забезпечуючи публічну безпеку і порядок поблизу дипломатичних установ РФ в Україні.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали