«Під час маршу рівності поліція спрацювала професійно» - Хатія Деканоідзе (ФОТО, ВІДЕО)

clock
12.06.2016 10:50

Про це глава Національної поліції України повідомила на брифінгу, що відбувся у Головному управлінні Нацполіції у місті Києві.

Сьогодні працівники поліції, Нацгвардії та курсанти Національної академії внутрішніх справ забезпечували правопорядок у середмісті столиці. До цього заходу були залучені близько 6000 співробітників органів внутрішніх справ.

Під час зустрічі з журналістами Хатія Деконоідзе зазначила, що марш відбувся без грубих порушень громадського порядку, всі заходи безпеки, превентивна робота, проведені напередодні, дали очікуваний результат, орієнтований на безпеку, правопорядок, свободу слова і мирних зібрань.

- 57 громадян, які вели себе агресивно, були доставлені до управлінь поліції. Правоохоронці встановили їх особи, поспілкувалися, провели профілактичні бесіди. У результаті склали 10 адміністративних протоколів за дрібне хуліганство. Крім того, були групи провокаторів, однак усі їхні спроби були локалізовані. Це – хороша поліцейська практика, - зазначила глава Національної поліції України.

Хатія Деканоідзе подякувала кожному поліцейському за якісно і професійно виконаний службовий обов’язок і додала, що правоохоронці продовжують патрулювати вулиці, аби не допустити конфліктних ситуацій та забезпечити правопорядок під час футбольного матчу у рамках проведення ЄВРО-2016. 

Керівник київської поліції Андрій Крищенко розповів, що доставлених до управлінь поліції громадян уже відпустили.

- Ми констатуємо, що Марш рівності пройшов без грубих порушень правопорядку. Ми не зафіксували жодного повідомлення про серйозні сутички, напади або ж побиття. Але разом із тим після початку ходи отримали повідомлення про замінування бульвару Тараса Шевченка: усі профілактичні заходи були проведені. Нині ситуація в місті – контрольована.

Насамкінець Хатія Деконоідзе подякувала працівникам засобів масової інформації за об’єктивне висвітлення роботи поліцейських.

Відділ комунікації Головного управління

Національної поліції у місті Києві

 

Схожі матеріали