Патрульні поліцейські Чернівців присягнули на вірність Українському народу (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.03.2016 11:24

Урочиста церемонія складання Присяги відбулася на Центральній площі міста  Чернівців 27 березня. А вже ввечері цього дня поліцейські вийдуть на перше патрулювання вулицями обласного центру.

Участь в заході взяли Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, заступник глави Національної поліції Олександр Фацевич, керівник поліції Буковини Сергій Пілігрім та представники місцевої влади.

Текст Присяги працівника Національної поліції зачитав керівник Управління патрульної поліції в місті Чернівцях Олег Йосипів. Він брав участь у Революції Гідності, був активним учасником всіх знакових і драматичних подій Майдану. Згодом Олег Йосипів виконував бойові завдання по забезпеченню державного суверенітету і конституційного порядку в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк привітав патрульних з прийняттям Присяги. Він, зокрема зазначив, що патрульні повинні виконувати свою ключову функцію – захищати та служити народові України.

За словами Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, у патрульній поліції Чернівців служитимуть учасники Майдану та учасники антитерористичної операції.

«Сьогодні важливо показати, що в країні відбуваються якісні зміни. Гарний настрій, гарна справа. Крок за кроком збудуємо Україну», - підсумував міністр внутрішніх справ.

Стартував відбір до нової патрульної поліції Чернівців 4 жовтня 2015 року. Взяти участь у реформуванні правоохоронних органів виявили бажання  понад 4500 кандидатів. Однак конкурсний відбір пройшли та успішно закінчили навчання 342 поліцейських, серед яких майже 24 відсотки - жінки.

Понад 85% патрульних міста Чернівців мають вищу освіту – це професійні економісти, перекладачі, юристи, інженери, вчителі, програмісти тощо.  Також серед тих, хто  пройшов складний відбір, 18 кандидатів в майстри спорту та 3 майстри спорту.

Серед нових поліцейських є 35 учасників антитерористичної операції. Крім того, в  апарат Управління патрульної поліції в м. Чернівцях, згідно з умовами цивільно-правового договору, на вільнонаймані посади запрошено 2 особи, котрі брали участь в  бойових діях на сході країни, отримали поранення та за станом здоров’я  не можуть проходити службу на посаді патрульного.

Очільник МВС України Арсен Аваков анонсував наступний старт патрульної поліції у Рівному.

Сектор комунікації Головного управління

Національної поліції в Чернівецькій області

Схожі матеріали