Патрульна поліція Маріуполя присягнула на вірність українському народові (ФОТО, ВІДЕО)

clock
30.05.2016 11:15

Сьогодні, 30 травня, на головній площі Маріуполя 172 патрульних склали Присягу на вірність українському народові. Вже цього вечора 22 екіпажі патрульних вийдуть на перше чергування вулицями міста. Відтепер патрульна поліція є в кожному великому місті України.

Участь в урочистій церемонії складання Присяги взяли Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава Національної  поліції Хатія Деканоідзе, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас, іноземні дипломати. Привітати патрульних поліцейських Маріуполя приїхали 27 начальників управлінь патрульної поліції в містах України.

За словами глави МВС України Арсена Авакова, сьогодні завершується перший етап реформи Національної поліції.

«Це маленький крок вперед і ми ідемо далі. Цей шлях у нас дуже довгий, нам потрібно багато чого зробити, аби довести кожному жителю України, що це – «Твоя нова поліція»», – підкреслив міністр внутрішніх справ.

Він зазначив, що серед маріупольських патрульних багато учасників бойових дій, і в складі нової поліції – тисячі таких хлопців. Зараз у відомстві приділяють дуже велику увагу новому кадровому складу.

«Ми поважаємо досвідчених і чесних міліціонерів, які пішли у поліцію, але ми думаємо і про майбутнє. Запрошуємо і вас служити. Серед цих хлопців – та основа, які не словом, а ділом довели, що служили цій країні. Вони пройшли бойовий шлях та мають нагороди. Саме на таких людях ми будуємо нашу нову поліцію. Така наша кадрова стратегія», – наголосив Арсен Аваков.

Глава Національної поліції України нагадала, що в січні 2015 року почався відбір до патрульної поліції, а вже у липні минулого року перші 2 тисячі патрульних вийшли на вулиці Києва. Хатія Деканоідзе підкреслила, що досі добре пам'ятає, як вдалося пройти той шлях, як відбувалися співбесіди з кожним кандидатом у патрульні.

«Я дуже рада, що доля дала мені такий шанс: бути частиною великих змін в моїй улюбленій країні – Україні», – зазначила глава Нацполіції.

Вона підкреслила, що упродовж важкого шляху створення нової патрульної поліції були проблеми і помилки, але завжди вдавалося знайти рішення цих проблем.

«І я дуже сподіваюся, що ви станете майбутнім Національної поліції України. Що ви будете майбутнім нашої країни. Це єдине, що справді важливо», – підкреслила Хатія Деканоідзе, звертаючись до маріупольських патрульних.

У лавах патрульної поліції Маріуполя – п'ять учасників бойових дій та 25 правоохоронців, які беруть безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції. У підрозділі працюватимуть 36 дівчат, п'ятеро з них – мають досвід служби в АТО та задіяні у проведенні операцій. 12% нових правоохоронців, які вийдуть на вулиці прифронтового міста, – це переселенці з тимчасово окупованих територій.

Очолив управління патрульної поліції міста Маріуполя лейтенант поліції Віталій Горкун. Він – один з легендарних «кіборгів», захисників Донецького аеропорту.

Усі патрульні поліцейські Маріуполя пройшли суворий відбір та були обрані з 2,6 тисяч кандидатів. Конкурс складав понад 15 чоловік на місце.

Дії патрульних нарядів координуватиме сучасний колл-центр «102», створений у структурі ГУ НП в Донецькій області.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали