Оперативна інформація щодо надзвичайної ситуації в Балаклії

clock
27.03.2017 08:00

Станом на 10.00 27 березня пожеж на території м. Балаклія та прилеглих населених пунктів внаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано.

Територію м. Балаклія та 9 населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів.

Організовано проведення інформаційно - роз’яснювальної роботи з місцевим населенням щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та роздано 6 тис. пам’яток щодо дій населення у разі виявлення ВНП.

До Штабу з НС надійшло 378 заявок щодо виявлення боєприпасів, зокрема 27 березня – 15 заявок (надійшли місцевих жителів, які повернулись у місто і виявили предмети, схожі на ВНП у місцях, що були недоступні піротехнікам під час подворового обстеження).

Всього з початку робіт вилучено 1 тис. 92 вибухонебезпечних предмети.

Для обігріву постраждалого населення та організації гарячого харчування ДСНС організовано розгортання пункту обігріву (по вул. Арсенальна, поблизу будинку культури).

З 8 год. 27 березня піротехнічними підрозділами розпочато проведення технічного обстеження і очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу території.

Всього до виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 од. спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків).

Відновлено енергопостачання Балаклії та прилеглих населених пунктів (електропостачання с. Яковенкове здійснюється за тимчасовою схемою за допомогою 2 електростанцій ДСНС).

В зоні надзвичайної ситуації зосереджено угруповання сил загальною чисельністю 2 тис. 663 осіб та 236 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 420 чоловік особового складу та 107 одиниць спеціальної та пожежної техніки.

Працює Штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. На базі Балаклійської районної державної адміністрації організовано роботу гарячої телефонної лінії в цілодобовому режимі (05749-5-10-76).

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали