Оперативна інформація щодо надзвичайної ситуації у Харківській області (ФОТО)

clock
04.04.2017 06:07

Станом на 7:00 4 квітня пожеж на території міста Балаклії та прилеглих населених пунктів внаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано.

Територію Балаклії та дев'яти прилеглих населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів. З початку виконання робіт від місцевого населення отримано 558 заявок про виявлення ВНП, які всі відпрацьовані, та вилучений 6 741 вибухонебезпечний предмет.

Під час очищення піротехнічними підрозділами ДСНС територій навколо міста Балаклії від вибухонебезпечних предметів 10 кілометрову зону забруднення зменшено до 3 км.

До виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 100 піротехніків та 36 одиниць спеціальної техніки (20 піротехнічних розрахунків).

Для обігріву постраждалого населення та організації дворазового гарячого харчування ДСНС розгорнуто пункт обігріву (на вул. Арсенальна,) куди звернулись 1 499 осіб.

Завершується відновлення газопостачання міста. Залишилосья підключити близько 48 абонентів, де відсутні власники або забиті вентиляційні канали. Проводиться робота з прочистки та відновлення вентиляційних каналів. Відновлене теплопостачання міста, за винятком військового містечка.

Повністю зруйновані 5 приватних житлових будинків та 35 квартир у багатоквартиних будинках барачного типу.

Проводяться відновлювальні роботи у 54 багатоповерхових і приватних будинках та одному закладі охорони здоров’я (встановлення нових вікон, ремонт дахів). Відновлені покрівлі в семи приватних будинках, двох школах та одному дитсадку.

Місцеві органи влади організували дворазове гаряче харчування для мешканців найбільш постраждалих районів Балаклії. 3 квітня роздано понад 1 600 продуктових наборів.

Надається гуманітарна допомога постраждалому населенню у вигляді будівельних матеріалів (роздано 245 тон) та продуктів харчування (роздано 80 тон).

У зоні надзвичайної ситуації зосереджено угруповання сил загальною чисельністю 621 осіб та 129 одиниць техніки, від ДСНС - 165осіб та 54 одиниці спеціальної та пожежної техніки.

На базі Балаклійської районної державної адміністрації організована робота гарячої телефонної лінії в цілодобовому режимі: 05749-5-10-76.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали