Один з пріоритетів у роботі МВС – протидія торгівлі людьми (ФОТО)

clock
20.11.2016 08:11

Про це заступник міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва заявила під час зустрічі з заступником голови офісу моніторингу та боротьби з торгівлею людьми Державного департаменту США Кері Джонстоун.

Згідно зі щорічною доповіддю Держдепартаменту США про торгівлю людьми у 2016 році, Україну зараховано до другої групи (контрольний список) країн. Підготовка наступного звіту та оцінка прогресу в боротьбі з торгівлею людьми вже розпочалася: саме в межах моніторингу виконання рекомендацій, викладених у попередньому звіті, пані Джонстоун з колегами прибула до України.

Під час зустрічі сторони схвально оцінили рівень співпраці та реформи, які впроваджуються Міністерством внутрішніх справ. Анастасія Дєєва підкреслила, що протидія торгівлі людьми – є одним з основних пріоритетів МВС, як в короткострокових планах діяльності, так і в довгостроковій стратегії розбудови заходів з посилення безпеки в Україні та захисту населення.

Сторони обговорили підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють торгівлю людьми або сприяють цьому злочину, а також питання захисту прав постраждалих від таких злочинів. Окремо йшлося про удосконалення механізмів взаємодії правоохоронних органів з іншими органами влади з метою протидії торгівлі людьми.

Як наголосила Анастасія Дєєва, тільки спільними зусиллями всіх суб’єктів, які здійснюють заходи щодо протидії торгівлі людьми, можна досягнути прогресу у виявленні таких злочинів, їх розслідуванні та притягненні винних до відповідальності. «Наразі ми аналізуємо прийняті програми та плани дій з метою оцінки їх виконання та розробляємо стратегію на наступний рік, – повідомила американським колегам заступник глави МВС. – Торгівля людьми – це дуже комплексна проблема, яке не має простих рішень. Спільними зусиллями та завдяки підтримці наших міжнародних партнерів, зокрема США, ми вже досягли довіри. І повинні її не просто втримати, а зміцнити».

«Уже в березні 2017 року ми будемо презентувати перші результати моніторингу прогресу держав в протидії торгівлі людьми. Тому нам вкрай важливо вже зараз побачити якісні зміни у цій сфері. Ми раді констатувати, що прогрес в Україні є. Розраховуємо, що у найближчому майбутньому побачимо ще більше змін», – повідомила заступник голови офісу моніторингу та боротьби з торгівлею людьми Держдепартаменту США Кері Джонстоун.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали