Новітні зразки зброї вітчизняного виробництва отримали для випробувань бійці Нацгвардії (ФОТО, ВІДЕО)

clock
18.03.2016 13:24

Сьогодні, 18 березня, у Навчальному центрі Національної гвардії України в Нових Петрівцях секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов та міністр МВС України Арсен Аваков передали снайперам НГУ нові зразки експериментального озброєння. Випробування відбулося цього ж дня на полігоні Національної гвардії.

Вся зброя була розроблена та виготовлена вітчизняним виробником та відповідає сучасним світовим стандартам. Практичні стрільби провели на полігоні нацгвардійці з Центру підготовки снайперів, які пройшли спеціальну підготовку та брали участь у бойових діях.

Результати випробування показали, що зразки, представлені на заході, здатні виконувати найскладніші завдання, які сьогодні стоять перед підрозділами Нацгвардії, зокрема – і в зоні проведення АТО.

«Завдяки цим новаціям Національна гвардія сьогодні має передовий стандарт вітчизняного озброєння, який ми будемо утримувати і надалі», – зазначив Арсен Аваков.

Разом з тим на заході було анонсовано створення на базі полігону Нацгвардії лабораторії для випробувань нових розробок вітчизняних зброярів. Лабораторія дасть змогу на постійній основі тестувати не лише якість снайперських комплексів, але й розробляти потужні і високоточні боєприпаси до них. Крім того, в лабораторії будуть досліджувати балістику озброєння та інструктувати особовий склад щодо роботи з ним.

Розташування експериментальної лабораторії саме на полігоні є надзвичайно важливим, адже практичне випробування – це саме той рубіж, який необхідно подолати для прийняття на озброєння того чи іншого зразка. Результати цих випробувань, незважаючи на свій рекомендаційний характер, напряму впливають на подальше використання всієї конструкції.

Наприкінці заходу посадовці зазначили, що переорієнтація силових структур і відомств на вітчизняного виробника – це той пріоритет, який дасть змогу як забезпечити вояків сучасним озброєнням, так і позитивно вплинути на економіку країни.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали