Нові патрульні Чернігова склали Присягу на вірність українському народові (ФОТО, ВІДЕО)

clock
19.02.2016 13:00

Участь в урочистій церемонії взяла перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе, а також керівники обласної та місцевої влади.

19 лютого у Чернігові на площі перед Катерининською церквою біля монументу «Борцям за волю та незалежність України» 211 нових патрульних поліцейських склали Присягу на вірність українському народу.

Право зачитати текст Присяги працівника Національної поліції надали начальникові Управління патрульної поліції Чернігова старшому лейтенанту поліції Олександру Леонову. Разом з ним слова Присяги виголосили 211 чернігівських патрульних поліцейських, серед яких – 172 юнаки та 39 дівчат. Майже кожен десятий у новій патрульній поліції Чернігова – учасник АТО, 178 патрульних мають вищу освіту. Уже сьогодні вони вийдуть на перше чергування вулицями обласного центру.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ Еки Згуладзе, цей день стане однією з найбільш важливих подій у житті поліцейських.

«Ви вибрали дуже відповідальну професію, яка одразу дає віддачу суспільству. Завдяки вам зростає довіра до поліції, – наголосила Ека Згуладзе. – Пам’ятайте, що ви нестимете службу зі зброєю і будете приймати рішення, від яких часто залежатиме ваше і чуже життя. Всі ці рішення мають бути в межах закону, на вас лежить велика відповідальність, бо зараз поліція є флагманом реформ в Україні. Пишайтеся своєю формою, адже немає більш відповідальної роботи, як у поліцейського. Усю серйозність своєї роботи ви зрозумієте згодом, коли побачите, що це не весела пригода, а щоденна рутина».

 

Ека Згуладзе побажала поліцейським відчути залужену підтримку людей, яких правоохоронці просто не мають права розчарувати. Вона закликала патрульних служити Закону й людям.

Сектор комунікації ГУ НП України

в Чернігівській області

 

Схожі матеріали