Німецький Фонд Ганса Зайделя в Україні заявив про намір відновити співробітництво з МВС (ФОТО)

clock
14.03.2016 15:13

Про це представник проекту Фонду Ганса Зайделя (Hanns-Seidel-Stiftung) в Україні Даніель Зайберлінг повідомив під час зустрічі з директором Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС Мері Акопян, яка відбулася в Міністерстві внутрішніх справ у понеділок, 14 березня.

У межах відновленого повномасштабного співробітництва з МВС німецькі партнери готові підтримати низку конкретних ініціатив щодо співпраці між Національною поліцією України та поліцією Баварії.

Вітаючи ініціативу німецької сторони, директор ДМСЄІ Мері Акопян повідомила про готовність МВС опрацювати проект чергового дворічного імплементаційного протоколу про співробітництво у сфері правоохоронної діяльності до Спільної заяви про співробітництво між МВС України та Державним міністерством внутрішніх справ Баварії від 24.04.1992 р.

«Ми радо вітаємо готовність німецьких партнерів долучитися до сприяння у реалізації амбітних планів нашого Уряду щодо кардинального реформування системи органів внутрішніх справ України, а також переформатування системи відомчої освіти, – підкреслила Мері Акопян. – Ми будемо вивчати та переймати цінний європейський досвід у процесі реалізації інституційних змін та інновацій, які нині активно запроваджуються в українській поліції».

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про зацікавленість у допомозі німецьких колег щодо впровадження та розвитку в підрозділах Нацполіції України базових концепції community policing, прийомів та принципів управління неорганізованими масами людей (crowd management), а також про можливість організації профільних тренінгів і семінарів з метою підвищення професійного рівня патрульної поліції.

Наразі міжнародне співробітництво Фонду Ганса Зайделя охоплює понад 90 проектів у більш ніж 60 країнах світу. З 1990 року Фонд Ганса Зайделя має представництва у колишніх соціалістичних країнах. Постійне Представництво (проектне бюро) в Україні відкрите восени 1992 року (третє у країнах Східної Європи після Будапешта та Праги).

Співпраця між МВС України та Фондом Ганса Зайделя була тимчасово призупинена з початком Революції Гідності. Німецькі партнери й українська сторона зацікавлені у відновленні взаємодії.

«Зміцнення потенціалу правоохоронних органів у боротьбі з міжнародною злочинністю, поліпшення професійної підготовки поліцейських кадрів шляхом сприяння дієвій міжнародній співпраці у протидії різним видам злочинності, професійній освіті і психологічній підготовці поліцейських кадрів, процесам реформування українських правоохоронних органів було і залишається однією з основних сфер діяльності Фонду в Україні», – зазначив Д. Зайберлінг.

Департамент міжнародного співробітництва

та європейської інтеграції МВС України

 

Схожі матеріали