«Найголовніше досягнення реформи МВС – високий рівень довіри населення»

clock
07.04.2016 15:06

Про це сьогодні, 7 квітня, заявив директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко у ході круглого столу «Правоохоронна реформа - зрада чи перемога? Погляд правоохоронців, експертів та соціологів».

Він зазначив, що навіть найзатятіші критики вважають, що таких масштабних позитивних змін, які зараз переживає МВС, не було за всі роки існування органів внутрішніх справ. За його словами, суспільству важливо розуміти, що безболісних процесів, помилок та конфліктів повністю уникнути не вдасться, але найголовніше, що вже було досягнуто – збільшення рівня довіри до поліцейських на першому етапі реформ.

«Я абсолютно солідарний із думкою, яку багато хто висловлює, що зміни у системі МВС - це єдина реформа, яку видно. Але ми усі розуміємо, що вона є незавершеною», - додав А. Шевченко.

На його думку, найважчим у процесі змін стане реформа кримінальної поліції. «Переатестація показала, що ці зміни є дуже болючими для співробітників. Ця реформа буде складнішою і набагато глибшою, адже ми маємо справу із зовсім іншою структурою. Однак, зупиняти ці зміни ніхто не буде», - зазначив керівник Департаменту.

В свою чергу, радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко підкреслив, що на сьогоднішній день реформа МВС – це не зрада, і ще не перемога, це процес.

«Він має певні показники, які можна, звичайно, критикувати, але можна і розуміти. Ця реформа продовжиться і стане ще глибшою. У Міністерстві внутрішніх справ розглядається проведення переатестації у схожій формі щодо всіх центральних органів виконавчої влади, які знаходяться у структурі МВС», - підкреслив радник міністра.

Він зауважив, що у Нацполіції не буде однозначно місця хабарникам, злодіям, а також тим людям, які не можуть пояснити, звідки у них взялися значні кошти на те майно, яким вони володіють.

«Ми чітко розуміємо, що ті люди, які використовують погони для досягнення незаконних цілей, не матимуть права працювати у правоохоронній системі», - зазначив Іван Варченко.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали