Наше основне завдання залишається незмінним – це захист держави, – командувач НГУ

clock
20.01.2021 15:00

Про це командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан наголосив під час робочої поїздки у район проведення ООС.

Командувач також поспілкувався з особовим складом та заслухав доповідь заступника командувача операції Об’єднаних сил з питань застосування сил та засобів НГУ генерал-майора Олександра Рачка щодо стану виконання особовим складом Нацгвардії визначених службово-бойових завдань.

Увага приділялася питанням всебічного забезпечення, харчування та побуту військовослужбовців в зимових умовах.

Під час доповіді генерал-майор Олександр Рачок відзначив високий рівень мотивації та підготовки особового складу, який несе службу в угрупованні Нацгвардії в районі ООС.

Лише за минулий тиждень за результатами виконання завдань гвардійцями, що виконують завдання в ОТУ «Схід» на мобільних та стаціонарних блокпостах було затримано 18 осіб за підозрою у скоєнні злочину, до адміністративної відповідальності притягнуто 75 осіб.

Було вилучено 64 г наркотичних речовин та 3 одиниці холодної зброї – 2 ножі і кастет. Також затримано трьох осіб за підробку документів та стільки ж – за підозрою у причетності до незаконних збройних формувань. Окрім того, гвардійці вилучили транспортний засіб, що ідентифікується як майно боржника та вилучено 43 тони майна без реєстраційних документів.

За сумлінне виконання службових обов’язків, особисту мужність та самовідданість відомчими відзнаками Нацгвардії було нагороджено ряд військовослужбовців.

«Дякую вам за професіоналізм та сумлінне виконання службово-бойових обов’язків. Сподіваюсь, що цей рік принесе нам значно менше викликів, ніж 2020. Але наше основне завдання залишається незмінним – це захист держави, її територіальної цілісності та недоторканості», – наголосив генерал-полковник Микола Балан звертаючись до гвардійців.

 

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали