«Наша команда прагне змінити країну на краще», – Арсен Аваков (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

clock
22.02.2016 13:02

Про це міністр внутрішніх справ України заявив, вітаючи вінницьких поліцейських, які сьогодні, 22 лютого, присягнули на вірність Українському народові.

«Хлопці, які вже сьогодні вийдуть на нічне чергування, пройшли жорстокий відбір», – підкреслив Арсен Аваков. У Вінниці був конкурс 34 людини на місце: з 9 тисяч кандидатів, які подали у вересні 2015 року заявки на службу в патрульній поліції обласного центру, всі етапи попереднього відбору пройшли 266 осіб. Успішно завершили навчання 255 патрульних, серед них 33 дівчини.

Як повідомив глава МВС, 184 вінницьких патрульних мають вищу освіту.

Окремо Арсен Аваков акцентував увагу на великій кількості учасників АТО в лавах поліцейських Вінниці – практично кожен п'ятий.

«Серед тих, хто сьогодні присягнув на вірність українському народові, 50 осіб, які здали найважчий іспит, – вони зі зброєю в руках захищали суверенітет і незалежність нашої держави», – заявив міністр внутрішніх справ України.

Окремо Арсен Аваков відзначив Іллю Путрашика, який воював під Слов'янськом і пройшов Іловайськ, тримав оборону на 32 блокпосту в Дебальцеве, якого, за проявлену мужність і героїзм, нагороджений Орденом «За мужність III ступеня». Також глава МВС згадав Олександра Букатару, який воював у Комсомольську, Василівці, Роздольному, виводив поранених і допомагав виносити убитих у боях під Іловайськом.

Вінниця – 14 місто, в якому запрацювала нова патрульна поліція. «У нашої команди, як і у кожного з цих хлопців, що сьогодні заступають на службу в Вінниці, є головне – велике прагнення змінити країну на краще, – зазначив Арсен Аваков, звертаючись до жителів обласного центру. – Підтримайте їх, вінничани!»

Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ

Схожі матеріали