Нардепи вимагають від свого колеги виконати судове рішення щодо екс-заступника міністра внутрішніх справ (ВІДЕО)

clock
08.09.2016 16:42

Два роки тому керівництво МВС розкрило численні корупційні схеми підприємства ЄДАПС.

Перевірка встановила, що лише протягом року посадові особи підприємства розікрали понад 400 мільйонів бюджетних коштів. Крім того, ними було впроваджено схему «відмивання» тіньових коштів, обіг яких сягав близько мільярда гривень щомісяця.

У зв’язку із цим підприємство було усунуте зі сфери виготовлення ідентифікаційних документів системи МВС за ініціативи заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря.

Відразу після цього у засобах масової інформації розпочалась медійна кампанія з дискредитації зазначеного посадовця, у якій активну участь брали депутати  Сергій Каплін та Сергій Лещенко. При цьому на центральних телеканалах розповсюджувалась фейкова інформація щодо нібито проведеного у кабінеті у Сергія Чеботаря обшуку, під час якого знайдено золоті злитки, коштовності та докази корупційних схем у міністерстві.

У серпні минулого року Шевченківським районним судом міста Києва інформацію щодо обшуку було визнано неправдивою і такою, що паплюжить честь та гідність Сергія Чеботаря. Народного депутата Сергія Капліна було зобов’язано публічно спростувати наклеп.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали