Надзвичайники перемогли у першому Чемпіонаті МВС зі стронгмену (ФОТО, ВІДЕО)

clock
11.09.2016 14:02

Видовищні й безкомпромісні змагання відбулися сьогодні, 11 вересня, на столичній тренувальній базі Федерації стронгмену України.

Як зазначив під час відкриття турніру заступник директора Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС Олександр Користін, фізична підготовка – один із пріоритетних напрямів фахової підготовки правоохоронців і запорука успішної професійної діяльності.

Тому ідея проведення Чемпіонату України зі стронгмену серед працівників та військовослужбовців центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координує Міністерство внутрішніх справ, знайшла прихильників.

Участь у змаганнях взяли команди Національної поліції, Державної прикордонної служби та дві збірні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

До складу команд-учасниць входили чотири атлети. Всі вони продемонстрували неабияку силу, командний дух та прагнення до перемоги в кожному з етапів змагань: таєр фліпі (кантування покришки), лог-ліфті (підняття колоди з паралельними ручками), становій тязі та двох естафетах. За виконанням вправ пильно стежила неупереджена суддівська колегія на чолі із Василем Вірастюком, дворазовим володарем титулу «Найсильніша людина світу».

Напружена боротьба почалася з перших хвилин турніру. Розрив у більшості етапів був незначним. Подеколи на результати вправи впливали технічні неточності, адже більшість учасників уперше брали участь у змаганнях зі стронгмену. Однак лідерство надзвичайників було відчутне протягом усіх вправ. У загальному підрахунку команда ДСНС №2 виборола золото Чемпіонату, а команда ДСНС №1 стала володарем срібла.

Неймовірною силою й витримкою симпатії глядачів завоював лідер збірної Нацполіції учасник АТО Олександр «Комбат» Писаренко. Разом із командою він піднявся на третю сходинку п’єдесталу. На почесному четвертому місці – представники Державної прикордонної служби.

Призери отримали медалі і кубки від організаторів турніру та привітання від професійних силачів – членів Федерації стронгмену України, яка сприяла в організації та проведенні першого Чемпіонату МВС.

Президент ФСУ Сергій Конюшок висловив сподівання, що турнір стане традиційним і масштабнішим. Учасник одного із наступних чемпіонатів визначився під час конкурсів для глядачів, серед яких було чимало курсантів Національної академії внутрішніх справ.

Переможцем двічі став молодий силач із Львівщини четвертокурсник Вадим Куліш. Показали потенціал і дівчата-курсантки, які охоче спробували себе у естетичній становій тязі і отримали заохочувальні призи від ФСУ.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали