"Коктейлі Молотова" Надії Савченко точно не допоможуть", – Зорян Шкіряк

clock
10.03.2016 15:08

Про це радник глави МВС України заявив сьогодні, 10 березня, коментуючи проведення силових акцій активістами під стінами російських дипломатичних місій в Україні.

За словами Зоряна Шкіряка, Україна – майже європейська держава та повноправний учасник міжнародної спільноти. Отже будь-які насильницькі дії із застосуванням різних підручних матеріалів (скло, каміння, різні види запальних сумішей, зброя, пляшки тощо) під стінами різноманітних російських представництв та консульств в Україні є неприпустимими, якщо наша країна хоче вирішувати нагальні питання мирним та дипломатичним шляхом з орієнтацією на демократичні цінності.

«Давайте не будемо забувати, що за нами спостерігає весь цивілізований світ, а отже ті самі дії можуть бути вчинені із нашими громадянами на території Російської Федерації, адже там теж є наші офіційні представництва, в яких працюють наші співвітчизники», - нагадав радник глави МВС України.

Зорян Шкіряк звернувся із проханням до всіх активних та небайдужих громадян - не йти шляхом насилля, а намагатися дійти консенсусу та будувати суспільний діалог виключно демократичним шляхом.

«Вважаю, що це б не сподобалося ні нашим світовим партнерам, які нас підтримують, ні самій Надії Савченко. Всіх громадян закликаю бути гуманними. Скажімо «ні» насильству!», - зазначив він.

Департамент комунікації МВС

 

Схожі матеріали