Нацполіція України та Рада бізнес-омбудсмена підписали Меморандум про партнерство та співпрацю (ФОТО, ВІДЕО)

clock
07.09.2016 14:45

Завдання Меморандуму, який сторони підписали сьогодні, 7 вересня, – створення сприятливого середовища для бізнесу.

За словами глави Національної поліції України Хатії Деканоідзе, інциденти, коли бізнес зазнає утисків від правоохоронців, на жаль, трапляються в країні й зараз. Крім того, як відзначила Хатія Деканоідзе, є чимало випадків, коли кілька сторін мають документи на майно і не можуть його поділити, що призводить до сутичок, зокрема й із застосування зброї, як учорашній інцидент у Одесі, чи нещодавня стрілянина у Крюківщині на Києвщині.

Міністерство внутрішніх справ і Нацполіція зацікавлені в налагодженні тісної співпраці з бізнес-омбудсменом, щоб кожен з цих випадків був розглянутий спеціальними експертними групами. «До складу цих груп увійдуть мої заступники – керівники Головного слідчого управління і Департаменту захисту економіки, та всі працівники поліції, які можуть допомогти встановити істину», – зазначила Хатія Деканоідзе.

За словами бізнес-омбудсмен Альгірдаса Шемета, Нацполіція – друга силова структура після НАБУ, з якою підписано Меморандум. Як свідчить досвід, співпраця з різними українськими інституціями (це, зокрема Мінюст і державна фіскальна служба) в межах Меморандуму допомагає знайти взаєморозуміння і вирішувати питання, з якими звертаються представники бізнесу. «Цьому сприяє, насамперед, створення експертних груп на високому рівні. З нашого боку у цих групах працюватимуть заступники бізнес-омбудсмена та експерти, – сказав Альгірдас Шемета. – І я сподіваюся, що ми зможемо допомогти бізнесу вирішити ті проблеми, які у нього виникають із силовими структурами, з НПУ зокрема».

Хатія Деканоідзе висловила сподівання, що підписання Меморандуму матиме реальні результати.

«Для процвітання української економіки необхідно більше інвестицій, щоб бізнес – малий, середній і великий – почувався вільно. І найголовніше, щоб правила були для всіх одні», – наголосила глава НПУ і запевнила, що поліція усіляко сприятиме розвитку бізнесу.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія НОВИЦЬКОГО

Схожі матеріали