Нацгвардійці здають кров для братів по зброї із ЗСУ (ФОТО)

clock
12.03.2017 13:57

Наприкінці тижня військовослужбовці кількох частин Національної гвардії України долучилися до доброчинних донорських акцій – і здали кров для побратимів із Збройних сил України, поранених в зоні проведення АТО. Хтось із гвардійців робив це вперше, але всі – свідомо, з бажанням допомогти братам по зброї, показати єдність захисників держави.

Військовослужбовці Нацгвардії також виконують службово-бойові та бойові завдання на сході України і до потреб поранених колег-військовослужбовців не можуть лишатися байдужими. Адже розуміють, що сьогодні вони поможуть, а завтра їм може знадобитися допомога.

Донорські ініціативи, зокрема й гвардійців, дозволяють створити запаси донорської крові, на основі яких можна отримати не тільки окремі компоненти крові але і препарати, виготовлені на її основі.

У Львові допомогти товаришам по зброї зголосились військовослужбовці строкової служби, які бажають продовжити службу на контрактній основі, 2 Галицької бригади, офіцери, військовослужбовці військової служби за контрактом та військовослужбовці строкової служби військової частини 4114. Слід відзначити, що така акція не перша у цій частині: тут служать чимало постійних донорів, які із власної ініціативи систематично здають кров.

Тими ж днями донорська акція пройшла у Луцьку. Аби здати кров для поранених бійців ЗСУ до Луцького військового госпіталю прибула чимала делегація з військової частини 1141.

Донорські ініціативи підтримали й у Головному управлінні Національної гвардії України. До ГУ НГУ прибула виїзна бригада Головного військового клінічного госпіталю Міністерства Оборони України та протягом дня провела збір крові для військовослужбовців, які були поранені, виконуючи завдання на передовій. Понад 50 офіцерів та службовців здали кров протягом дня.

Понад 20 гвардійців 27-ї бригади Національної гвардії України столичного з’єднання також стали донорами цього тижня. Вони здали кров у Національному військово-медичному центрі «Головному військовому клінічному госпіталі» МО України. Серед цих бійців є й ті, хто нещодавно повернувся з АТО – і їм, як нікому іншому, відомо про ситуації, коли важкопоранений потребує негайного переливання крові.

Свою лепту в поповнення банку крові в місті Харкові внесли також гвардійці військової частини 3005.

На потребу військовослужбовців ЗСУ, поранених під час бойових дій в зоні АТО, відгукнулися і 25 строковиків, контрактників та офіцерів 25-го Окремого батальйону НГУ з Черкас. Зібрану кров доставлять на передову, в шпиталі та інші медичні заклади.

Допомогли товаришам по зброї і хмельницькі нацгвардійці з військової частини 3053 Західного ОТО. Добровольці здали кров у Хмельницькій обласній станції переливання крові – і таким чином зробили неоціненний внесок у процес одужання бойових товаришів.

Процедура забору крові триває близько 15 хвилин. За цей час донор здає орієнтовно 450 мл крові. Однак цифрами не можливо виміряти вдячність пацієнтів, чиє життя ц мілілітри можуть врятувати.

За матеріалами прес-служби НГУ

Схожі матеріали